E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkşener: Anketlere göre Tayyip bey...---

Akşener: Anketlere göre Tayyip bey...

Akşener: Anketlere göre Tayyip bey...
28 Mayıs 2018 - 23:05 borsagundem.com

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener katıldığı bir TV programında yaptırdığı anket sonuçlarını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener KRT’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşener, gazetecilerin ‘Türkiye neden erken seçime gidiyor’ sorusuna “Türkiye ekonomik olarak çok sıkıntıda. İYİ Parti kuruldu ve ilk defa Tayyip bey kendi rakibini seçemedi. Rakiplerini hep kendi seçerdi bu sefer seçemedi. İkincisi ekonomi çok zorda taşıyamayacaklarını gördüklerini düşünüyorum. Bahçeli söyledi ama aralarındakiş anlaşma neticesinde söyletildiğini düşünüyorum” şeklinde cevap verdi.

“YSK’YA TALİMAT GİTTİĞİNİ DUYUM ALDIK”

“Biz grup kurmaya çalışmadık isteseydik kurardık. Sayın Kılıçdaroğlu’ndan gittim, bizim seçime sokulmamaz üzerine YSK’ya talimat verildiği duyumunu aldık. O nedenle randevu aldım, kendisinden ricada bulundum o da bu ricamı kırmadı teşekkür ederim. 15 milletvekili arkadaşımızı bizimle beraber olma yolunu açtı.”

“Hazır grup kurduk 100 bin imzayla uğraşma enerjini seçime hazırla dediler. Ben 100 bin imza toplayamazsam aday olmam demiştim. Allaha bin şükür milletim beni mahçup etmedi 4-5 saat içinde 100 bin imzayı bulduk.”

“İKİ DUDAĞININ ARASINDA”

“Ekonominin ateşini düşürecek olan hemen OHAL’i kaldırmaktır. KHK’larla yüyütülen bir ülkede yabancı yatırımcıda yerli yatırımcı da yatırım yapar mı? Adalet, hukuk yoksa her şey bir kişinin iki dudağının… sen bendensin sen benden değilsn deme hakkı bir kişideyse, ne yabancı gelir, ne yerli yatırımcı gelir. Endüstri 4.0’ın konuşulduğu bir dönemde biz sanayisizleştik.”

“Türkiye çok erken sanayisizleştirildi. 10 milyon insan işsiz. Şimdi internet ekonomisi diye bir şey gelişti. Türkiye’de girişimcilere para veriyorlar ama sürdürülebilirlik açısından destek yok.Elbette Türkiye borçlanacak. İki köprüyü kendisinden önce yaptılar, 4 liraya geçiyorduk. Şimdi 8 liraya çıktı. Bu köprüler devletin. Onlara araç geçme garantisi verildi mi? Hayır. Çünkü o köprüler bizim. Şimdikiler nasıl? Araç geçme garantisinin verildiği, geçmediği takdirde hepimizin cebinden temin edildiği ve yandaşların ceplerinin dolduğu bir durum var.İkincisi israfı keseceğiz biz. Ankara şehir hastanesinin ‘hasta garantisi’ var. Hastalanmadı mı insanlar onu yine biz ödeyeceğiz. Türkiye’ye bir yıllık maliyeti 800 milyon TL. İsrafı önleyeceksiniz.Çok iyi bir ekonomik kadromuz var. Ayfer hanım gibi, Durmuş bey gibi tanıdıklarınız var bir de tanımadıklarınız var. Türkiye’de maddi olan her şey pahalandı. Ama manevi olan her şey ucuzladı. Bizim toplumlarımız çözülüyor. O insanların tekrar topluma katılmasının, üretime katılmasının önünü açmak zorundayız. Bir insan komşusunun kapısına haciz memuru gelmesini istemez. Bunu insanlara doğru şekilde anlatmak zorundayız.”

“MEDYA SAHİPLERİNE ACIYORUM”

“Ben iş adamlarına, gazetecilere, medya sahiplerine acıyorum. Türkiye’de maalesef medya sermaye ile iç içe. O gazeteler içinde gazetecilik yapmak isteyen, ama akşam da evine ekmek götürmek zorunda olan gazetecilere acıyorum.”

“TRT’yi satacağım. Bugünün şartlarında devletin televizyonu olmaz. İktidarın borazanı hiç olamaz. Türkiye’nin bütün kurumlarını gözden geçireceğiz. YÖK’ü kapatacağız. TOKİ ile ilgili sadece dar gelirli ailelere sosyal konut dışında hiçbir şey yapamayacak. Yani kupon üzerine al gülüm ver gülüm işler olamaz.Ben uzun yıllardır medya ile başı belada olan bir politikacıyım. Medya ile sermaye iç içe olamaz. Medya kurallarına uygun bir medya bakış açısı olması lazım. Gazeteci denilen insan başka bir şey. Aldıkları eğitim, hayat tarzları, bu insanların özgürleşmesi lazım. Bunun yolu da özgür bir şekilde gazetecilik yapmalarından geçiyor.”

“Meral Akşener’i övmek zorunda değil kimse. Namusuma laf atılana kadar ben bugüne kadar hiçbir gazeteciyi dava etmiş bir insan değilim. Siyasetçiyi medya eleştirecek. 17 Nisan 6 Mayıs arası AKP ve MHP’ye 2260 dakika, bize ise 9 dakika verilmiş. 6 Mayıs ile günümüze kadar bize yine 9 dakika verildi. Kayseri mitingime, on binlerce kişinin katıldığı mitinge sadece 38 saniye verdiler.”

“ANKET SONUCU TAYYİP BEY İKİNCİ TURA KALIYOR”

“24 Haziran için çok etkili bir dip dalga geliyor. Sandığa öyle bir çarpacak ki hepiniz şaşıracaksınız. Anket yaptırıyorum. Durumumuz çok iyi. Bizim partimizin durumu iyi, Millet ittifakı, Cumhur İttifakı’nı geçiyor. Anket sonucu olarak söylüyorum bunu. Tayyip Bey ikinci tura kalıyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (46)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • okn29 Mayıs 2018 23:54

    Gezi platformunun gorusme maddeleri neydi? 1. Enerji santrallerinin yapimi durdurulsun. 2. Havalimani insaati durdurulsun. 3. 3ncu kopru yapimi durdurulsun. 4. Kanal istanbulla ilgili tum gorusmeler rafa kaldirilsin. Gozunuzu acin avrupanin amerikanin sevmedigi birisi kesinlikle ulke yararinadir. Sadece avrupa amerika pkk reisi sevmedigi icin bile oyum reise...

  • Cevat KELLE29 Mayıs 2018 23:08

    Madem durumun çok iyi, anket de yaptırmışsın. Neden rakam ver(e)medin? Cumhurbaşkanının 2. turda belli olacağını tahmin etmek için cumhurbaşkanı adayı olmaya gerek yok. Bunu ben de biliyorum. Hikmet yumurtlamış hazret.

  • sinyor29 Mayıs 2018 23:00

    helal sana meral baskan milliyetciler sizinle

  • ömer 29 Mayıs 2018 22:43

    neden anket sonuçlarını rakamsal olarak açıklamıyor !!? kandırmayın milleti milletin ahı ağır olur kalkamassınız altından

  • Tc Akif29 Mayıs 2018 19:18

    Bunlarda satma derdinde satın anacım satın trt yi de satın

  • tuna yazar29 Mayıs 2018 18:51

    Türkiye Tansu Ciller den sonra ikinci kadin basbakani secmez.

  • bir emekli29 Mayıs 2018 17:01

    kendi fabrikalarımı var acaba işşizliği çözecek benim bulunduğum yerde şu anda çalışacak işçi bulunmuyor nasıl işsizlik acaba hastane sağlık konusunda şimdiki hükümet kadar rahat olmadık kılıçtar oğlunun sgk müdürü olduğu zamanki zorluğu hatırlamak istemiyorum bile

  • Turk29 Mayıs 2018 16:44

    Paralı trollere yorum yazdırarak bir yere varılmaz su akar yolunu bulur . Temam

  • Ali29 Mayıs 2018 16:31

    Ba kadindan ulkeye hayir gelmez.

  • Bir saniye para lazım yorum yazayım29 Mayıs 2018 13:20

    Her şey iyi, çok daha iyi olacak vs vs (neyse maaşlı yorumcu olarak görevimi yaptım) ya da tam tersini yazan da vardır.Yapılan yorumların % 90’ı maaşlı ekipler tarafından yazılıyormuş.Araya bizim gibi 3-5 saf insan katılıyor.Gaza gelmeyin ,seçim hikaye komşunuzla düşman olmayın!!! Oyun Türkiye üzerine...

  • Cakir29 Mayıs 2018 12:34

    Devletimiz çok akıllı maşallah maşallah maşallah yine söylüyorum devletin yetiştirdiği usta siyasetçilerin hepsi gözümüzun içine bakarak başkan Tayyip Erdoğan diyor neden anlamıyorsunuz cenabı Allah hepsini korusun uzun ömürler versin inşallah

  • Al haydar yıldırım29 Mayıs 2018 12:13

    gitbe bacım sen evde kocana yemek bişir elinin hamuru ile erkek işlerine karışma.erkekler bu işin üstesinden zor geliyor ki sen ne yapacaksın.öyle millete kimin parası ile sadaka veriyorsun.nereden vereceksin.yine bizlere zam verip oradan vereceksin.senin felsefende otomobil, silah sanayi, ilaç sanayi yok ki.hepisini yapyamacam diyorsun muharrem ince gibi.neden çünkü abd ve ab deki abilerin bunu istiyor pısırık Türkiye çünkü biz bunları yapar isek onların ekmeklerini çalacağız.sende onlara çanak tutuyorsun.eğer sen ve muharrem ince gelir ise Türkiye elli yıl geri gider ve Türkiye kürt ve Türk devleti diye de çart diye ortadan bölünür.bu iş üç beş garibanı üç beş kuruşu kandırmaya benzemez.

  • ahmet29 Mayıs 2018 12:04

    Erdoğan gider bunlardan birisi gelirse yandık.Halka hizmet etmek gibi bir amaçları olmayan muhalefetin bütünü Türkiye'yi 1980 öncesine döndürürler.

  • Özer29 Mayıs 2018 11:52

    Erdoğan çok yaşlandı ve artık bu seçimi kaybedecek. Çünkü ekonomiyi krize soktu. 16 yıldır tek başına yönetiyor. Ee ne fabrika kurulmuş ne de yatırım yapılmış. Sadece parası milletin cebinden çıkan ve çıkacak saçma köprüler, bir sürü rezidanslar yapılmış. yani sözün özü para toprağa gömülmüş. Devletin para getiren fabrika ve şirketleri satılmış. Tüm bu paralar nerede peki? Merkez Bankasından dövize müdahele edecek kadar döviz bile yok.

  • HESMEN29 Mayıs 2018 12:14

    sana soruyorum peki bu nereden bulacak yumurtlayacak mı.

  • tarik29 Mayıs 2018 11:24

    tansu cillerden türk milletinin agzi yandi hic ümitlenme...

  • salihlili29 Mayıs 2018 11:17

    bir Türk Anadolu kadını vatansever Anadolu kadını kesinlikle desteklenmeli sahip çıkılmalı.bu iş futbol maçına çeviren yorumcular var.bazılarında da kin nefret saçılıyor.nedir bu kin..çocuklarınızın geleceğini futbol taraftarı kafasında yorumlamayın lütfen.birazda sevgi ...biraz..yeter...

  • Ali29 Mayıs 2018 16:30

    Hadi oradan. Bu kadindan hic bir sey olmaz.

  • can vatan29 Mayıs 2018 11:06

    yalancı krıpto!!!

  • ferit29 Mayıs 2018 10:52

    hayal kuruyor bunlar :D miting alanını dolduramıyor.çorum mitingi alan bomboştu.....

  • demirkan 29 Mayıs 2018 10:45

    BİZ MERALİ KADIN KOLLARI BAŞKANI OLARAK GÖRMEK İSTERİZ. CUMHUR BAŞKANLIĞI ONUN BOYUNU AŞAR.

  • memo4529 Mayıs 2018 10:38

    DÜŞÜNMEDEN, TARTIŞMADAN, BOŞ BOŞ KONUŞMAYIN, VİCDAN MESELESİ DEGİL BU MEMLEKET, MESELESİ, İYİ DÜŞÜNÜN BİR DAHA DÜŞÜNÜN BU SON SEÇİM GIRGIRI, ŞAMA,TAYI BIRAKIN BİR DAHA YOK SEÇİM,MEÇİM

  • demirkan 29 Mayıs 2018 17:29

    TÜRKİYE DE SEÇİM BİTMEZ. MERAK ETTİYİN ŞEYE BAK.

  • asım29 Mayıs 2018 09:35

    16 yıldır yapılanlar ortada.görmeyenlere 160 yıl daha geçse anlatamazssınız...türkiye büyüyor ve güçleniyor RTE ile...

  • ASKER29 Mayıs 2018 09:31

    oğlun asker olduğunda kaç saat nöbet tuttu.yeme bizi.cebinde nekadar para var.

  • BORSACI29 Mayıs 2018 08:41

    TC nin tüm değerleri satıldı, ekonomi tıkandı, faizler dünya genelinde eksi olduğu için bizde de düşüktü, şimdi gerçeklerle yüz yüzeyiz. beton karın doyurmuyor, betonlar rant aracı olarak ihalelerden pay kapma yarışına döndü. kamu ihale kanunu 200 defa değişti, kısacası 16 yılın sonunda yazık oldu ülkeye, ama artık herkesin bunu görmesi lazım.

  • Ofli29 Mayıs 2018 07:10

    Sen kimsin ya

  • HIIIIIMMM29 Mayıs 2018 09:49

    Ula mamut.. 300 bin imzanın 200 bini FETÖ örgüt talimatı ile alan meral mı?. siyasete kimin ricası ile girdiği bilinen meral mı?. heybesinde fetöcüleri hapisten salmak da varmı?. sorsaydın, sen tanıyorsun galiba.. biz de öğrenelim.

  • Mahmut29 Mayıs 2018 09:10

    Ula Ofli tanumadun mi bu Meral Meral

  • okn29 Mayıs 2018 03:36

    Avrupa bile kiymetini biliyo bi bizimkiler kiymetini bilmiyor. Eskiden sehit mezarlarinin mezar tasi bile yoktu. Sehitliklerin halini gorunce millet utaniyordu. Azmi yayin yapti savas aylar, dündarlar. Simdi masallah. Allah uzun omur versin seni basimizdan eksik etmesin. Ben kiymetini biliyorum. O eski yollarda kamyon sollarken kamyon altina girip yitip giden canlar yakinlari deilse o yollarin guzelligini anlamazlar. Askeri hastanelerde komutancilik yapan tabiplerin karsisinda ezilip buzulen rutbeliler. Nerde simdi o tabiplar. Reis kaybol dedi kayboldular.

  • Cakir29 Mayıs 2018 02:22

    Meral abla sende lazımsın vatana hiç şansınız yok biz reise gönül verdik

  • vatansever29 Mayıs 2018 00:25

    bunlar sayin Erdoganin ayak tozu olamazlar,bunlar yuzunden Ulkenin enerjisi bosuna harcaniyor/Harcattiriliyor......

  • Musatafa 29 Mayıs 2018 03:45

    erdoğan senin aklını toz etmiş haberin yok....

  • AĞA29 Mayıs 2018 00:06

    bakandın eskiden birşey yapmadın şimdi ne yacaksın coçuklarının cebinde nekadar para var sarı tişörtlü kenç.

  • vatandaş29 Mayıs 2018 14:11

    1996 yılında içişleri bakanı iken pkk terörü birmişti.

  • ali kuş28 Mayıs 2018 23:59

    Herkes iyi düşünsün, en onemli secimin esigindeyiz,çocuğunuzun gelecegini tehlikeye atmayin, , ben şahsen dürüst, once halkini dusunen ,ileri görüşlü, hirsiz olmayan, hakka, hukuka sahipkisiliklere oyumu verecegim.Allah katinda ...

  • Talip29 Mayıs 2018 03:47

    Varmı öyle biri ? Varsa söyle de bileilim...

  • Beyhan28 Mayıs 2018 23:35

    Sponsorların nederse onu söylüyorsun Ohalde seçim mehtapta çay içmek gibi terörün dibi gelene kadar ohale devam

  • alf29 Mayıs 2018 00:04

    sen nerden biluyosun? ordamiydin? sana ne emir geldi?

  • AHMET28 Mayıs 2018 23:28

    AC TAVUK KENDİNİ BUGDAY AMBARINDA ZANNEDERMİS.

  • Ahmet29 Mayıs 2018 03:48

    Akkoyun da kendini uzaya çıkmış görür müş....

  • POLAT ALEMDAR28 Mayıs 2018 23:20

    er senden cumhur başkanı olur ise bende de kralanın kralı olur.

  • ...29 Mayıs 2018 11:14

    Mustafa mıstık koyun olmak sığır olmaktan iyidir sen kendi haline bak önce

  • Mustafa 29 Mayıs 2018 03:49

    Sen kralsın zaten akkoyunlar kralı hemde ....

  • Ömer seyyum28 Mayıs 2018 23:55

    Çok saçma bir yorum aslan gibi neden olmasın kadindan cumhurbaskani olmazmi sen beleş boş yorumla çıkıyorsun hadi ordan MİLLET ittifaki

  • Rte28 Mayıs 2018 23:54

    Senden olsa olsa yalancı olur mu ha haaa