E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAksel Yatırım Holding'in iflası istendi---

Aksel Yatırım Holding'in iflası istendi

Aksel Yatırım Holding'in iflası istendi
22 Mayıs 2017 - 10:54 borsagundem.com

Aksel Yatırım Holding'in kefil olduğu borç nedeniyle iflas istemli dava açıldı

İstanbul Anadolu 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen dava dosyasında yer alan bilgilere göre, alacaklı banka ile Staroil Petrolcülük A.Ş. arasında borsa şirketi Aksel’in iflası istendi
Şubat 2016’da 3.5 milyon liralık genel kredi sözleşmesi imzalandı. Anılan krediye, Aksel Yatırım’ın de kefaleti söz konusuydu.

İCRA MÜDÜRÜLÜĞÜNDE TAKİBE GEÇİLDİ

Hürriyet'in haberine göre, Aksel Yatırım’da yer alan isimlerin yönetiminde olduğu Staroil Petrolcülük kredi ödemesini yapmayınca Aksel Yatırım’a yönelik icra müdürlüğü nezdinde takibe geçildi.İcra takibine itiraz olmayınca takip kesinleşti. Davalı Aksel hakkındaki iflas istemi ile takibe dönüştü. İflas istemi ile Aksel’e yeni ödeme emri gönderildi.

İFLAS TALEBİNE İTİRAZ

Aksel’in avukatları bu aşama takibe itiraz etti. Alacaklı banka avukatları itirazın dayanaksız olduğu gerekçesi ile ticaret mahkemesinde dava açtı. Dava dosyasının görüşülmesine 7 Haziran’daki duruşmada başlanacak.

KAYITLARDA GÖRÜNMEYEN BORÇ

Öte yandan şirkete karşı çok sayıda icra takibinin de olduğu anlaşıldı. Aksel Yatırım’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamaların birinde, yapılan takiplerden birine ilişkin kayıtların şirket kayıtlarında yer almadığı, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

OTAY’IN YERİNE KESKİN

Aksel Yatırım’ın 30 Eylül 2016 tarihli olağan genel kurulunda, yönetim kurulu başkanı Oğuz Murat Otay’ın yerine Recep Ercan Keskin’in getirildi. Borsa İstanbul kayıtlarına göre, Aksel Yatırım’ın yüzde 11,2 hissesi Oğuz Murat Otay’a, kalan hisse ise halka açık.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muzaffer DOĞAN24 Temmuz 2018 18:07

    Aksel holding hisseleri için SPK ve İMKB yatırımcının haklarını nasıl takip edecek biz kiminle muhatap olacağız bizim bu konuda bireysel yapmamız gereken işlem nedir bizi yönlendirirseniz yardımcı olursanız Allah razı olsun diyeceğim sağolun

  • A.kadir Dağdelen14 Kasım 2017 13:31

    Yatırım hesabında 37,037lot aldım ama dayanıyordu ne yapmalıyım

  • Abdülkadir Dağdelen13 Eylül 2017 07:25

    Aksel yatırım ın tahtası nın yeniden açılması hakkında bilgi alabilir miyim

  • Uyarı22 Mayıs 2017 17:49

    Özel sektör bono ve tahvilleri şirketlerin iflas nedeniyle tehlike saçıyor.iflas eden şirketlerin yatırım fonları içinde bonolar varsa ve bu yatırım fonlarını tasarruf sahipleri almışsa , iflas nedeniyle bonoları değerlerinin sıfır değerlendirmesine tabi olmaları halinde zarara uğrayacaklardır. Yatırım fonu sahipleri portföy şirketinin fonunu almışlar içinde hangi değerlerin bulunduğunu nereden bilsinler bunu portföy şirketi bilir .Fonları portföylerine alırken denetleyen ve bu çalışmayı yapan . bilanço Okuma Teknikleri ve Makyajlanmış Bilançoların tespitini yapabilecek elemanlarını bünyesinde bulundurmak zorundadır.Şeklinde düşünmeyin. Araştırsınlarv Yatırım fonu içinde AKSEL bonosu varsa derhal satış yapsınlar. Zarara uğrayabilirler.

  • feyaz22 Mayıs 2017 13:20

    eee neolacak şimdi.bu dava hisseyi kapatır mı

  • Varol22 Mayıs 2017 11:50

    Şirket borcunu ödeyemiyor ana Şirketin önemli miktar nakitini Ali Veli'ye dağıtmışlar şimdide sözde tahsil edemiyorlar. Alengirli işler hepi