E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAkın İpek gözaltına alındı---

Akın İpek gözaltına alındı

Akın İpek gözaltına alındı
21 Temmuz 2018 - 15:19 borsagundem.com

İngiltere İçişleri Bakanlığı Türkiye'nin iade talebi üzerine FETÖ firarisi Akın İpek'in gözaltına alındığını açıkladı

İngiltere mahkemesi, Londra'da yaşayan FETÖ'cü Akın İpek'in pasaportuna el koyarken evi dışında konaklamasını da yasaklamıştı. Mahkeme bu kararı Türkiye'nin iade talebiyle aldı. Bu kez de İngiltere İçişleri Bakanlığı harekete geçti, İpek'in gözaltına alındığını açıkladı.

İngiliz Mahkemesi, Türkiye'nin talebini 26 Haziran'da incelemeye başladı. Firari İpek, polis nezaretinde mahkemeye götürüldü. Mahkeme firari FETÖ'cüyü 50 bin sterlin kefaletle serbest bıraktı.

PASAPORTUNA EL KONULDU

Ancak yurt dışına kaçmaması için pasaportuna el koydu. Firari İpek'in geceleri evi dışında konaklamasını yasaklayan mahkeme, cep telefonunu 24 saat açık tutmasını da zorunlu tuttu.

İADE DURUŞMASI EYLÜL'DE

Firari FETÖ'cünün iade edilip edilmeyeceğine ise, Eylül'de Westminster Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmada karar verilecek. İngiltere'de iade talepleri Dışişleri Bakanının onayı ile mahkemeye sevk ediliyor.

Mahkemenin yakalama ve iade talebini yerinde bulması halinde karar yine Dışişleri Bakanının onayı ile uygulanıyor.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İngiltere'nin başkenti Londra'da evhapsi cezası alan FETÖ davası sanığı Akın İpek hakkında dün "Biz, 'bunlar bağımsız Türk yargısına iade edilsin' diyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nihat21 Temmuz 2018 16:14

    Adnan Oktar ı tutuklanmasının ve susturulmasının karşılığını da İngilizler böyle veriyor! Bu olaylara avami gözle bakan ve eleştiren insanları asla yadırgamıyorum! Ancak acele etmesinler daha anlamadıkları ama hayretten gözlerinin faltaşı gibi açılacağı günler yakındır. Ayrıca Adnan oktar a yapılan bu tezgah üzerinden hükümeti zayıflatmaya ve devirmeye de yöneliktir. Umarım bu iftiralar kontrolsüz bir dallanıp budaklanarak toplumun ajite edilerek tahribata yol açacak şekilde kurgulanmaz ama amaç ta zaten bu.

  • Yeni Türkiye21 Temmuz 2018 21:08

    AO çok önemsiyorsun demek ? Vaktaki sıkı bir İsrail ve Mason düşmanı gözüken bu meczup , bu yoldan da doku bir dönüş yaptığında acaba ne türlü bir ilişki yumağı vardı ? Bugünlerde AO sempatisi ile bizleri yanıltıp aslında Pensilvanya ya reverans çeken hain İlişkiler hiç de şaşırtıcı gelmiyor ... TEK YOL İDAM ...