E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'nin 6. Olağan Kongresi başladı---

AK Parti'nin 6. Olağan Kongresi başladı

AK Parti'nin 6. Olağan Kongresi başladı
18 Ağustos 2018 - 10:40 borsagundem.com

AK Partililer, kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu'ndaki yerlerini almaya başladı. Kongre nedeniyle salon ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi için partililer, Ankara Spor Salonu'na alınmaya başlandı. Kongre dolayısıyla binlerce partili, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı.

Kongreye il dışından yoğun katılım olması nedeniyle şehrin girişinde kontrol noktaları oluşturuldu. Bu noktalara otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanına ulaştı. Partililer, tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona yürüdü. Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere, kumanya ve su servisi yapıldı.

Kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu, sabah erken saatlerde uzman ekipler tarafından arandıktan sonra görevlilere teslim edildi.

Salon çevresi bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Kongreye katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Partililer detaylı üst aramasından geçirildikten sonra alana alınıyor. Salona giremeyenler de kongreyi dışarıda kurulan dev ekranlardan takip etti. Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar yer aldı.

CHP’NİN AK PARTİ KONGRESİNE KATILIM GÖSTERMESİ

CHP’nın uzun bir aradan sonra AK Parti’nin kongresine Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya’nın katılım göstermesi üzerine Hayati Yazıcı şu yorumda bulundu:

"Doğru bir yaklaşım… Siyasi partiler ülke yönetiminde yarışan rekabet içinde olan kurumlardır. Birbirinin hasmı, birbirinin düşmanı değillerdir. Önemli etkinliklere davet olduğu sürece bu katılım sağlanmalıdır, davet de olmalıdır. Bizim HDP’yi davet etmeyişimizin sebebini aziz milletimiz anlıyor diye düşünüyorum."

MAHİR ÜNAL'IN DUYGULANDIĞI ANLAR...

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, canlı yayınında CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova’nın sorularını yanıtladı. AK Partili Ünal, yayın esnasında bütün salonun AK Parti’nin şarkılarından biri olan ‘Dönmem geri senin yolundan’ şarkısını hep bir ağızdan söylenmesi karşısında duygulandı ve kendisi de şarkıyı söyledi.

Ünal salonun hep bir ağızdan şarkı söylemesi hakkında şunları söyledi:

“Sevginin, muhabbetin, aidiyetin ve bir ülkeyi sevmenin duygusunu yaşıyoruz. Biz diyoruz ki AK Parti bir millet aşkı hikayesidir. Recep Tayyip Erdoğan'ın da hikayesi de milletine aşık bir adamın hikayesidir. Bu iki aşk birleşince ortaya bu atmosfer çıkıyor. Ama işte bunu anlamak biraz zor.

Derdinden, davasından, ülkesine duyduğu aşktan dönmeyecek ve ülkesini ölümüne bir aşka seven insanların şarkısını, türküsünü dinliyoruz şu anda.”

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi nedeniyle günler öncesinde yapılan planlamayla geniş güvenlik önlemleri alındı.

Çevik kuvvet, güvenlik şube, terör, trafik ve özel harekat ekipleri başta olmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğünün tüm birimlerinden çok sayıda polis, kongre nedeniyle görev yapıyor.

KONGRE PROGRAMI

Kongrenin açılış konuşmasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş yapacak.

Divan Başkanı Mehmet Ali Şahin'in konuşmasının ardından tanıtım filmi izlenecek.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hitabı sonrasında sırasıyla AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin faaliyet raporunu takdim edecek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz gelir-gider ve kesin hesabı aktaracak. Bütçenin ibra edilmesinin ardından kongrede yapılacak tüzük değişikliği görüşülecek.

Seçimlerin ardından Başkan Erdoğan teşekkür konuşması yapacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)