E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Partili vekilden yeni Başbakan tarifi---

AK Partili vekilden yeni Başbakan tarifi

AK Partili vekilden yeni Başbakan tarifi
05 Mayıs 2016 - 21:39 borsagundem.com

AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, "Güçlü cumhurbaşkanı ve güçlü başbakan ile yürümüyor. Bundan sonra gelecek başbakanın profili daha düşük olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir dönem konuşma metinlerini hazırlayan ve bu sabah Erdoğan ile görüşen AK Partili vekiller arasında yer alan Ünal, Habertürk TV'de Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı.

AK Parti'deki yeni dönemi "yumuşak geçiş" olarak değerlendiren Ünal'ın açıklamaları:

"Diğer partilerde göremeyeceğiniz bir değişim sürecini yaşıyoruz. Biz 21 ay boyunca hiçbir şeyi konuşmadık. Sayın Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki meseleler konuşulmaz. Aile içindeki mahrem konular ama çok kolay geçmiş bir süre değildi. Bu sorunlar ortalığa dökülmeden çözüme kavuşuyor. Sütliman bir süreç yaşamadık. Sayın Başbakanımız da ifade etti, Sayın Cumhurbaşkanımız "Güçlü cumhurbaşkanı, güçlü başbakan" demişti. Ama böyle olduğu zaman Türkiye'nin iyi idare edilmediğini gördük. Güçlü cumhurbaşkanı ve güçlü başbakanın iyi sonuçlar doğurmadığını gördük. İkisini itham etmek mümkün değil. Cumhurbaşkanı ve başbakan ilişkileri hep sorunluydu. Birbirlerini çok iyi tanıyan iki isim buna rağmen görüş ayrılıkları ortaya koydu. Çok yumuşak bir geçiş gerçekleşti. Bu süreç Cumhurbaşkanımız tarafından yönetilmiş bir süreç değildir.

Cumhurbaşkanı bundan sonrası için ne düşünüyor

"Bundan sonra gelecek başbakanın profili daha düşük olacak" diyen Ünal, Erdoğan'ın daha etkin olacağını belirterek, "Fiili olarak oluşan durum bundan sonra da devam edecek. Türkiye açısından daha sağlıklı olacak" diye konuştu.

Erdoğan-Davutoğlu ilişkisinde 20 ayda 20 sorun

 

Moody's'ten Türkiye'ye not uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)