E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAK Parti'den belediyelere uyarı daveti---

AK Parti'den belediyelere uyarı daveti

AK Parti'den belediyelere uyarı daveti
09 Temmuz 2017 - 07:39 borsagundem.com

AK Parti, referandum sonrası döneme ilişkin hazırlıklarını sürdürürken, önceliği il örgütleri ve belediyelere ilişkin taramaya verdi.

Belediye başkanlarının başarı ve kamuoyu sempatisini anketlerle belirlemeye çalışan parti, yeni bir yöntem geliştirdi. Hakkında iddia olan belediye başkanları, Ankara’ya çağrılıyor. Parti yönetiminin oluşturduğu mini komisyon, uyarı ve işlem sürecini başlatıyor. 

Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da zaman zaman dile getirdiği belediye ve parti örgütlerindeki değişiklikle ilgili olarak son aylarda, kapalı kapılar ardında çalışma başlatıldı. Bir yandan ilçe ve il kongreleriyle yeni yönetimlerin belirlenmesine çalışılırken, ‘belediyelerle ilgili iddialar’ için de ayrı bir çalışma yürütülüyor. Belediyelerle ilgili olarak yaptırılan anketler ve değerlendirme formlarıyla ‘performans ölçümleri’ yapılıyor. Hakkında ciddi iddialar ortaya atılan belediye başkanlarına mercek tutuluyor. Bu kişilerin partiye özel olarak davet edildiği, ortaya atılan iddialarla ilgili olarak uyarıda bulunulduğu ve savunmasının dinlendiği öğrenildi. 

İHRAÇ SÜRECİ BAŞLADI
Yerel projelerle ilgili sıkıntı yaşanan, vatandaşlarla letişimi yetersiz olan, şikayete konu olan belediye başkanları konusunda kurulan bu mekanizmanın, bir nevi ön değerlendirme olduğu belirtildi. Uyarıların dikkate alınmaması ve iddiaların belgeye dayandığının ortaya çıkmasının ardından bazı belediye başkanlarıyla ilgili partiden ihraç sürecinin başlatıldığı ve haklarında soruşturma açıldığı bilgisi verildi. Bu İncelemenin ardından Adana’da bir, Ankara’da iki, Kastamonu’da bir ilçe belediye başkanıyla ilgili olarak ihraç ve soruşturma sürecinin işletildiği dile getirildi. Nuray Babacan / Hürriyet 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)