E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAğrı'dan gece yarısı acı haber: 4 şehit---

Ağrı'dan gece yarısı acı haber: 4 şehit

Ağrı'dan gece yarısı acı haber: 4 şehit
30 Eylül 2017 - 01:00 borsagundem.com

Ağrı Doğubayazıt'ta teröristlere yönelik operasyon sırasında 2 asker ve 2 korucu şehit oldu. Şehit askerlerden Uzman Çavuş Mehmet Bolat'ın 40 gün önce evlendiği öğrenildi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 2 asker ve 2 güvenlik korucusu şehit oldu. 

Ağrı Valisi Süleyman Elban, yaptığı açıklamada, 25 Eylül'de Doğubayazıt ilçesi Yaygınyurt köyü civarında PKK'lı teröristlerce minibüse ateş açılması sonucu 3 Afgan göçmenin ölmesi, biri ağır 7 kişinin yaralanmasının ardından İl Jandarma Komutanlığınca operasyon başlatıldığını anımsattı.

Operasyonda, Güngören köyü mevkisinde teröristlerle sıcak temas sağlandığını ifade eden Elban, "Doğubayazıt ilçesi Güngören köyü mevkisinde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda 2 askeri personel ve 2 güvenlik korucusu şehit oldu, 8 güvenlik görevlisi yaralandı" dedi. Şehit askerlerin isimlerinin Uzman Çavuş Ramazan Bağlan ve Uzman Çavuş Mehmet Bolat olduğu öğrenildi. 

Elban, Doğubayazıt Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını, operasyonda çok sayıda mühimmatın ele geçirildiğini kaydetti.

10 TERÖRİST ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Doğubayazıt ilçesi Güngören köyü kırsalındaki operasyonda 10 teröri̇stin ölü ele geçirildiği, bölgede tespit edilen ve silah deposu olduğu değerlendirilen alanda 2 biksi, 1 zagros keskin nişancı tüfeği, 1 roketatar, 50 kalaşnikof piyade tüfeği bulunduğu bildirilmişti. Bölgedeki operasyonun devam ettiği belirtildi. 

AFYONKARAHİSAR’A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Doğubayazıt'ta PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş 27 yaşındaki Ramazan Bağlan'ın Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'nde oturan ailesine şahadet haberi ulaştı.

Uzman çavuş Ramazan Bağlan'ın şehit olduğu haberini, Sinanpaşa İlçesi Kırka Beldesi'nde oturan ailesine Sinanpaşa Kaymakam Vekili Kerem Türker, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve askeri erkan verdi. Acı haberi alan baba İsmail ve anne Hüsna Bağlan, gözyaşlarına boğuldu. Evli ve 1 kız çocuğu babası olan Ramazan Bağlan'ın babaevi, taziyeye gelen yakınları ve komşularıyla dolup taştı. Şehidin baba evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları gözyaşı dökerken, sağlık ekipleri de evde hazır bekletildi.

40 GÜN ÖNCE EVLENMİŞTİ

Doğubayazıt'ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Bolat'ın (33), Adana'da yaşayan ailesine acı haber verildi. Bolat’ın şehadet haberi Kozan ilçesine bağlı Velicanlı Mahallesi’ndeki acılı anne Ayşe (65) ve baba Nazmi (68) Bolat çiftine askeri yetkililer tarafından haber verildi.

Şehidin baba ocağına Kozan Belediyesi zabıta ekipleri tarafından Türk Bayrağı asılırken evin etrafı Türk Bayrakları ile donatıldı. Şehidin Annesi Ayşe Bolat; “Ne söyleyeyim. Hepimizin başına verdi. Diğer şehit kuzularımıza ağlarken şimdi de bizim başımıza geldi. Bir ay önce oğluma düğün yaptık. Kurban bayramının ikinci gününde buradan görev yerine uğurladık. Umudum yoktu oradan kuzumun geleceğine. En son üç dört gün önce telefonla oğlumla görüşmüştük” dedi.

Şehidin acılı babası Nazmi Bolat; “Cenabı Allah’tan dileğim terör belasını sona erdirmesi. En son oğlumla bayramda görüşmüştüm. Bayramdan sonra hiç görüşmedik.” diye kaydetti.


Şehit Mehmet Bolat’ın 9 yıllık uzman çavuş olduğu, ikisi erkek üçü kız olmak üzere beş kardeş olduğu, şehidin 21 Ağustos 2017 tarihinde ise dünya evine girdiği öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)