E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAğaoğlu sukuka hazırlanıyor---

Ağaoğlu sukuka hazırlanıyor

Ağaoğlu sukuka hazırlanıyor
16 Eylül 2014 - 07:50 borsagundem.com

Bugüne kadar sadece katılım bankalarının gerçekleştirdiği sukuk ihracına özel sektörden Doğuş Varlık ve Ağaoğlu da ilgi gösteriyor

Ağırlık olarak inşaat sektöründe faaliyet gösteren Ağaoğlu Şirketler Grubu uluslararası İslami borçlanma piyasasından 300 milyon dolar civarında borçlanma planlıyor. Geçen yıl 100 milyon lira tutarında bir yıl vadeli sukuk ihracı gerçekleştiren grup bu yıl uluslararası piyasalardan borçlanmayı planlıyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu CIO'su Niyazi Albay Reuters'a yaptığı açıklamada, "Planımız 300 milyon dolar civarında sukuk ihracı gerçekleştirmek. Bu kez daha geniş bir yatırımcı kitlesine ulaşmak için uluslararası kurumlarla bunu gerçekleştirmek istiyoruz" dedi. Bugüne kadar uluslararası piyasalarda yalnızca katılım bankaları sukuk ihraçları gerçekleştirirken Doğuş Varlık Kiralama da yurtdışında 370 milyon dolarlık kira sertifikası ihracına hazırlanıyor. İhraç gerçekleşirse Türkiye'den bir banka dışı bir firmanın yurtdışında gerçekleştirdiği ilk İslami borçlanma olacak. Türkiye'de kira sertifikası olarak adlandırılan sukuk bir çeşit faizsiz finansman bonosu. Kira gelirinin tekrar kiralanmasını sağlayan sertifikaların ihracına dayanıyor. Varlığa dayanmak zorunda. Faizsiz bankacılık modelinde nakit kredi kullandırımı  ve ticari olmayan kredi kullandırımı yasak.  Fon kullandıran kaynağı nereye aktardığını bilmek zorundadır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)