E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAfrin’e tanksavar yağıyor---

Afrin’e tanksavar yağıyor

Afrin’e tanksavar yağıyor
17 Aralık 2017 - 11:27 borsagundem.com

Pentagon, Afrin’deki PKK’lı teröristlere son 20 günde 3 kez silah gönderdi. Sevk edilen cephanenin büyük kısmı ‘TOW’ olarak bilinen BGM-71 tanksavar sisteminden oluşuyor.

ABD'nin Afrin’de bulunan terör örgütü PKK’ya tanksavar sevkiyatı sürüyor. Beyaz Saray’da Donald Trump’ın “PYD’ye silah vermeyi durduracağız” açıklamasına rağmen Haseke hattından son 20 günde 3 sevkiyat gerçekleştiren Pentagon, TSK’ya karşı kullanması için Afrin’deki teröristlere TOW tipi gelişmiş antitank füzeleri veriyor. Afrin’de Türkiye’ye karşı savaş hazırlığı yapan PKK’ya son 20 günde teslim edilen TOW tipi antitank sistemi sayısı 70’e ulaştı. PKK’ya verilen BGM-71 (TOW) tipi tanksavarlar ABD ordusu envanterinde 1970 yılından beri bulunuyor. Haseke-Münbiç-Sifira güzergahından terör örgütüne teslim edilen TOW silahları, Fırat Kalkanı Harekâtı boyunca da TSK’ya karşı yoğun olarak kullanıldı.

KAMPTA TOW EĞİTİMİ

Yeni Şafak'tan Yılmaz Bilgen'in haberine göre; ABD üretimi TOW silahları, 24 Ağustos 2016 tarihinde başlayan Fırat Kalkanı Harekâtı süresince Mehmetçiğe karşı hem PKK hem de DEAŞ tarafından kullanılmasıyla dikkat çekti. Afrin’de Türkiye’ye karşı savaşa hazırlanan PKK, Türk ordusuna yönelik saldırılar için öncelikle bu silahlara güveniyor. PKK’lılar, tanksavar sistemlerinin eğitimini Suriye’de 7 noktaya kurulan ABD kamplarında alıyor. Teröristler bir çeşit ‘TOW sertifikası’ aldıktan sonra ise Afrin’e gönderiliyor.

O YALANA SARILDILAR

Bölgede DEAŞ unsuru bulunmadığından ötürü ‘terörle mücadele’ bahanesi zorlaşan ABD, PKK’ya yönelik son sevkiyatları farklı yöntemlerle perdelemeye çalışıyor. PKK’nın Afrin yapılanmasına servis ettirilen videolarda teröristler, ellerindeki TOW silahlarını İdlib’den Fırat Kalkanı bölgesine giden TIR’lardan elde ettiklerini ileri sürüyor. Oysa halen TSK ve ÖSO güçleri tarafından kontrol edilen Azez, Mare, Bab bölgesi ile İdlib arasında bağlantı, sınırın Türkiye tarafına geçilerek sağlanabiliyor. PKK’nın Afrin üzerinden füze nakli yalanının ABD-PKK ittifakı tarafından Türkiye’den gelecek tepkileri ortadan kaldırma amaçlı üretildiği kaydediliyor.

TANESİ 55 BİN DOLAR

PKK’ya verilen BGM-71 antitank füzeleri, yüksek maliyetiyle dikkat çekiyor. PKK depolarında silah tüccarlarının tanesini 55 bin dolardan sattığı TOW füzelerinden 200’den fazla bulunuyor. TOW silahlarının dışında PKK’nın elinde yine tank imhası için ABD tarafından gönderilen AT-4’ler de bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cenk mert18 Aralık 2017 10:07

    ALLAH DÜŞMANINDA MERT ŞEREFLİ DELİKANLISINI VERSİN !!! BUNLAR NE KAYPAK NE YAVŞAK NE ALÇAKLAR ....

  • mehmet17 Aralık 2017 23:17

    pkk/pyd yi kandırıyorlar. savaşta belirleyici kuvvetr hava kuvvetidir. Türk savaş Uçakları zaten dümdüz olan ve saklanabilecek arazi şartları olmayan düşman mevzilerini on dakikada dümdüz edecektir. ne tow kalır ne de bir düşman.. abicim bu adamlar saf ya.. amerikalılardan kazık pkkya .. ellerine sapan vermişler.. bu iş ööle bişey..

  • Suç cehape nin 17 Aralık 2017 23:05

    Cehape yüzünden Suriye iç savaşı olmasa ABD’de bu füzeleri vermezdi .Ama Reis çözer bu işi,hain cehape işid konusunda da önce destek ver sonra vazgeç...

  • teskilat-ı mahsusa 17 Aralık 2017 23:05

    haklisin rifki esad dusman degil dosttu,abd ise dunyanin en buyuk teror orgutu,onun sonu kuzey koreden olacak umarim.

  • tilki17 Aralık 2017 23:02

    yıllardır silah veriyor yeni birşey değil ama şu varki yakında o silahlarr biyerlerine girecek :))

  • POLAT ALEMDAR17 Aralık 2017 22:45

    ABD den dost olmaz.çıkar devlet olur.olsun versinler nasıl olsa gidip onlara verilen silahları alacağız ve teröristleride bir bir öldüreceğiz.

  • rıfkı17 Aralık 2017 16:58

    Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir. Suriye de devlet yıkılınca boşluğu kimin dolduracağı belliydi. Örnek Irak. Örnek Libya. Örnek Sudan. Yanlış dış politika ve ABD yalakalığı bu sonuçları getirdi. Milli menfaatimiz için Esad düşman değil dost olunması gereken biriydi. "Yanılmışız. Ne yapalım."

  • Süleyman Aslan17 Aralık 2017 18:51

    Kandırıldı gene yani Akp iktidarı yani Recep Bey

  • Çin rusya17 Aralık 2017 16:37

    Hepsini öldürün pkk lıların. Yeter artık ne olacaksa olsun. Cesaretlerini erkenden kırmak lazim. Abd askerleri korkaktır. Abd de korkaktır, karşısında güç olunca eğilir. İşi gücü entrika, hile hurdadır. Çin rusya pahtina yanaşmalıyız. Abd korkar birşey yapamaz.

  • Vatandaş17 Aralık 2017 23:14

    Ona buna yanaşmayla sadece zaman geçiyor ve yapılacak operasyonda askerimizin daha fazla hazırlık yapmış bir terör grubuyla mücadele etmesine neden oluyor. Bab da Rus şerefsizleri 8 askerimizi şehit etmedi mi ?

  • eyyyy 17 Aralık 2017 16:24

    eyyyy kılıçdaroğlu

  • xx17 Aralık 2017 14:52

    amerikanın yııllardır uyguladığı taktiği bu...Önce düşman et,sonra saldırmak için bahanen olsun...Türkiye'yi Yahudiler eşliğinde düşman belleme çabaları bunlar.Kendi tuzaklarında yok olsunlar İNŞAALLAH.

  • Millet17 Aralık 2017 14:09

    Maymuna bilgisayar versen nolur bu terörist maymunlarda onu kullanacak cesaret medeniyet yok.

  • ali17 Aralık 2017 14:54

    Tarih, düşmanını küçümseyenlerin yenilgileriyle dolu.Bunlar karşımıza düzenli orduyla çıkmaya hazırlanıyorlar.Yılanın kafası küçükken ezilmeli...

  • Akinci17 Aralık 2017 13:52

    Bu kahbe pkk ve Abd yi afrinde silahlariyla topraga gommemiz gerekiyor akillanmaz bunlar kani bozuk bunlarin hepsinin

  • vat17 Aralık 2017 12:26

    aylardır afrin diye bas bas bağırıp icraat yapmayınca böyle olacağını bilmiyor muydu bizimkiler? 2. menbiç vakası oldu bu afrinde. hükümet ya amerikayla danışıklı dövüşte, ya da dış politikamiz tam bir felaket. başka bir açıklaması olamaz

  • Tankçı17 Aralık 2017 12:26

    Ben askerliğimi tanksavar cı olarak yaptım.Bu mesele çok ciddi. Tow silahı çok güçlü bir silah sadece tanklara değil kullanım alanı çok geniş. ayrıca onun mermisi de çok pahalı. Fiber namludan cıkıyor güdüm teli var. adeta uçak gibi hedefe gidiyor yalaşık 6 bin metredeki hedefi % 100 vurabilme kabiliyetine sahip. 10 katlı bir apartmanı bile yerle bir edebilecek güçte. İnşallah Devletimiz gereğini yapacaktır.

  • Can17 Aralık 2017 12:21

    ABD ye yanımızda teröre yardım etmesinden dolayı Türkiye ye dolaylı yoldan zarar vermesinden ötürü tazminat davası açılamaz mı. Yada bizde Amerika daki terör örgütlerine yardim etsek acaba onlar bu durumu normal sekilde mi karşılıklayacak lar

  • D demirkan 17 Aralık 2017 12:11

    DAİŞ ABD NİN PLANIYDI.ÖYLE BİRŞEY YOK.ORTADOĞUDA ÜSTÜNLÜĞÜ ELE GEÇİRMEK.TÜRKİYEYİ KONTROL ALTINA ALMAK. BİR NUMARALI DÜŞMANIMIZ ABD HAZIRLIKLI OLMAMIZ LÂZIM.

  • KüRşAt17 Aralık 2017 12:01

    afrin mezarları olacak inşallah hepsini bi taraflarına sokacağız