E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAdnan Oktar'ın aylık geliri 10 milyon dolar---

Adnan Oktar'ın aylık geliri 10 milyon dolar

Adnan Oktar'ın aylık geliri 10 milyon dolar
13 Temmuz 2018 - 14:12 borsagundem.com

İstanbul polisinin Adnan Oktar yapılanmasıyla ilgili düzenlediği operasyonda el konan örgütle ilişkili 86 şirkete kayyum atandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube'since Adnan Oktar yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 106'sı kadın 235 şüpheliden 190'ı gözaltına alınırken, örgütün ekonomik yapılanması da ortaya çıkarıldı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporu ile 2 yıl önce başlatılan soruşturmada örgütün 86 şirketi tespit edildi. Bu şirkertlerle örgüte ait olduğu öne sürülen Milli Değerleri Koruma Vakfı, Teknik Bilim ve Araştırma Vakfı ve bir derneğe kayyum atandı.

KARA PARA, DOLANDIRICILIK, HAYALİ İHRACAAT

Araştırmalar örgütün ticaretteki karanlık yüzünü de ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalarda örgüt uluslararası şirketlerle ticaret yaparken önce güven sağladı. Bunun için yüklü miktarda ürün alımı yapıldı. Ödemeler düzenli olarak hesaplara yatırıldı. Ancak daha sonraki yüklü miktarda işlem yapan firmalara ödemeler kesildi. Şebekenin bankalardan şirketlerin adına kredi çektiği, bu firmaların başka kişilere devredilerek ödeme yapılmadığı da öne sürüldü. Şebekenin ayrıca hayali ihracat yaptığı da yapılan tespitler arasında.

200 BİN LİRA KİRAYLA LÜKS VİLLA

Polisin tespitine göre, onlarca adres kullanan yapının mensuplarının lüks villalar kiralayıp, lüks hayat yaşadığı ve kiralanan bu villaların bazılarına 200 bin lira kira ödediği öne sürüldü. Örgütün bir çok üyesinin gayrimenkulüne de sonradan el koyarak zorla sahip olduğunun tespitler arasında bulunduğu öğrenilirken Birçok örgüt üyesinin mirasına sahip olunması için de belge imzalatıldığının tespit edildiği öğrenildi.

AYLIK 10 MİLYONLUK KAZANÇ

Polisin şu anki tespitine göre, örgütün aylık kazancı 10 milyon dolar civarında ancak soruşturmanın daha da derinleşmesiyle bu rakamın daha da yükselebileceği belirtiliyor. Tespit edilen tüm mal varlıklarına el konulan yapının milyonlarca dolarlık taşınmaz ve değerli eşyaya da sahip olduğu ortaya çıkarıldı.

ESERLER İNCELEMEYE ALINDI

Operasyon kapsamında basılan depolardan çıkan 4 kamyon dolusu tablo, vazo, el yazması eserler, altın varaklı el oyması eşyaların da tarihi eser olup olmadığının incelendği öğrenildi. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tasnifi yapılarak istiflenen eşyaların tarihi eser olmasa dahi milyonlarca lira değere sahip olabileceği belirtiliyor.

KEDİCİKLER İÇİN İSRAFTAN KAÇINMAMIŞLAR

Polisin tespitine göre, örgüt elde edilen paraların bir kısmını, yeni eleman devşirilmesi için kullanıyor. Genç erkeklerin bu paralarla lüks araçlar ve lüks hayat yaşadığı, yapıya yeni kadılar kazandıtdığı öne sürülüyor. Evlerde hapis edildikleri iddia edilen bazı kediciklerin kıyafet alışverişinde ise en lüks markaların tercih edildiği belirtiliyor. Tespitlere göre, bazı kadınlar tişört istediğinde belirlenen markanın o sezonki tüm model ve rengindeki ürünü alınıyormuş. Milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • köfteci14 Temmuz 2018 10:55

    adnan mehdiyi kıskandılar :) öbür rakip hocalar korktu adnan dediler cenneti yer yuzerinde kurdu biz insanları nasıl kandırırız artık dediler cennet. huri vaad ederek kendine huri cenneti kurduğu için başkaları da aynısını yapar diye adamı içeri tıktılar

  • Nihat14 Temmuz 2018 00:37

    Tam tersi sapıklığın yayılmasına şiddetle karşı olan bir insandır. Özellikle muhafazakar görünümlü bir gazetenin nasıl bir pislik yuvası olduğunu teşhir etmiştir. İngiliz İslamcılarını teşhir etmiştir.

  • Ziya14 Temmuz 2018 00:19

    İngiliz derin devletinin bütün pisliklerini ve Türkiye ayağını teşhir eden Adnan Oktar zaten hedefteki kişiydi! 1985 te Masonluk ve Yahudilik adlı kitabını yazmış Masonları deliye çevirmiş yapmadıklarını bırakmamışlar 9 ay tımarhane 10 ay hapisten sonra lütfen serbest bırakmışlardı! Yapılan suçlama ve iftiraların tamamı asılsızdır! Bu insanla uğraşanlar da feto artığı ve ateist ve de homoseksüelliği Türkiye de yerleştirmeye çalışan hasta ruhlu tiplerdir. Medyayı uzun zamandır yakından takip ettiğim için kim neyi niçin söylüyor bu anlamda zihnim gayet berrak! Allah doğruları yardımcısı olsun. Allah sinsi ve kahpe düşmanları kahretsin. Ha bu arada Adnan Oktar ı tutuklandığı andan itibaren Allah sızlık propagandası yani darwinizm şiddetle tekrar tekrar v tv lere konmaya başladı. Türkiye yi ne hale getirmeye çalıştıklarını siz düşünün.

  • İhlas finans a kayyum14 Temmuz 2018 00:00

    Darısı ihlasçıların ışıkçıların başına

  • Ziya14 Temmuz 2018 00:20

    İhlasçılar İngiliz yanlısı onlara kimse bir şey yapamaz.

  • mzd13 Temmuz 2018 23:01

    yavaş yavaş uzaylıları yakalıyorlar ee rahat durmadılar

  • Bika13 Temmuz 2018 22:35

    1999 yılında dönemin içişleri bakanı S.Tantan'da benzeri operasyon yapmış , Fazilet partisi milletvekillerinden bazıları "Bunlar iyi çocuklar, bunları bırak" diye baskı yapmışlar.

  • Muhsin13 Temmuz 2018 21:47

    Zengin olsa ne olacak şimdi en fakirden daha fakir daha sefil daha rezil İşte Allahın sopası böyle olur.Sen onun verdiği malı mülkü sapık işler için kullan sonun böyle olur.helalden sapmıycan kardeşim böyle saptırırlar.Densizlik kendini bilmezlik Allahın verdiği nimetleri ayağıyla tepmek buna denir.Aslında hepimiz ders almalıyız.kazandığımız para bize niçin veriliyor.Biz kazanmıyoruz.Rızık Allahtandır.O zaman evin hanımının , çoluk çocuğun rızkını bu şekilde harcayamassın sonu hüsran olur perişanlık olur.Bak Allahu Teala verdiğini alıverdi cıscıbıldak ortada kalıverdin.Pişman olsan ne yazar geri dönüşde yok hapishanaelerde ömrünü törpülemekten başka çaren de yok.Herkese ders olması gereken bir konu.Ne oldum deme ne olucam diye düşün.

  • HAYVANSEVER13 Temmuz 2018 21:22

    Kedicikleri sahiplendirecekler mi😀😀😀😀😀

  • Özer 13 Temmuz 2018 21:58

    Hayvanseverlere versinler, sokakta kalmasınlar

  • IHLAS.HOLDING.BORSAZEDELER13 Temmuz 2018 21:19

    Ihlasci (isiklar ) tarikatina operasyon ne zaman?...patron mucahit oren abd vatandasi, kripto..borsada mahvetti yatirimcilari...yok mu hesap soran?...nerede devlet?

  • Özer13 Temmuz 2018 21:09

    1999 da bunlara operasyon düzenleyen Sadettin. Tantana hakkında 28,Adil Serdar Saçan hakkında ise 300 den fazla dava açılmış. Güçlü avukatlar tuttuklarından bunlar hakkındaki iddialar 15 yıl sonunda zaman aşımına uğramış.

  • Sedat peker13 Temmuz 2018 20:31

    Hadi totoş . Sende sedat peker gibi. Korkutabilirsen devleti tez zamanda senin de beraatin gelir

  • misafir13 Temmuz 2018 20:07

    devlete aktarın parayı

  • Neden şimdi 13 Temmuz 2018 20:30

    Hakkı var mı. Bunca yıldır bu ülkede yaşatıyo her tür pisliği gözümüze soka soka yaptı neden şimdi

  • Ağlıooo millet 13 Temmuz 2018 20:07

    Şimdimi geldi aklımıza herif gözönünden yıllardır vardır gene akp nin bi çıkarı

  • dursun13 Temmuz 2018 16:42

    16 YILDIR NEDEN MÜSADE EDİLMİŞ.

  • ckync13 Temmuz 2018 16:31

    LÜÜKÜS HAYAT LÜÜKÜS HAYAT . NİYE BEKLEMİŞİZ Kİ BU KADAR

  • mehmet yılmaz13 Temmuz 2018 15:00

    ATATÜRKÜ,MİLLİ DÜYGULARI,DİNİ DUYGULARI,İNSANİ DUYGULARI,KADIN ERKEK VE ÇOCUKLARI İSTİSMAR eden herkesin malına ve hürriyetine engel olmalı DEVLETİMİZ.