E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAdnan Oktar soruşturmasında yeni gelişme---

Adnan Oktar soruşturmasında yeni gelişme

Adnan Oktar soruşturmasında yeni gelişme
25 Ağustos 2018 - 10:55 borsagundem.com

Adnan Oktar ve adamlarına yönelik suç örgütü soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı

Geçen temmuz ayında Adnan Oktar ve adamlarına yönelik düzenlenen operasyonda 167 kişi tutuklanırken dosyalarla ilgili çok yönlü soruşturmalar başlatılmıştı. Oktar ve örgütüne yönelik soruşturmada şimdi üç şüpheli ölüm dosyası yeniden açılıyor.

Gazete Vatan’dan Tolga Atar’ın haberine göre polis, 1988 yılında Boğaz Köprüsü’nden atlayarak intihar eden üniversite öğrencisi Tayfun Baban, 1989 yılında 11’inci kattan atlayarak ölen üniversite öğrencisi Vistül Ayerdem ve Oktar’ın en yakını olan elektronik uzmanı Serkan Ciminli’nin 1998’de Bebek’te iki kişi tarafından öldürülmesi ile ilgili dosyaları raflardan indirdi. Yaşanan intihar ve cinayet olaylarında Adnan Oktar ve müritlerinin bağı yeniden masaya yatırılacak.

İNTİHAR MI CİNAYET Mİ?

‘İntihar’ denilerek dosyaları kapatılan Baban ve Ayerdem’in cinayete kurban gidip gitmediklerini mercek altına alan polis, Ciminli’nin öldürülmesiyle ilgili de yeniden delilleri ve ifadeleri incelemeye aldı. Önümüzdeki günlerde bu dosyalarla ilgili soruşturmanın tamamlanması bekleniyor.

ÖRGÜTÜN GİZLİ KAMERA UZMANIYDI

Dosyası yeniden açılan bir diğer isim Serkan Ciminli, Bebek’te kız arkadaşıyla birlikte olduğu sırada Mayıs 1998’de öldürüldü. Oktar’ın en yakın adamlarından biri olan elektronik uzmanı Ciminli’nin ölümüyle ilgili olarak Ramazan Oruç yakalanmıştı. Bilim Araştırma Vakfı yöneticisi olan Ciminli’nin, örgütten ayrılan ‘Kızıl imamlar’ denilen gruba ait çok sayıda şantaj görüntülerini de hazırladığı iddia edilmişti.

İKİ GENCİN AİLESİ DE ‘CİNAYET’ DEMİŞTİ

1988 yılında 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Tayfun Baban, Boğaziçi Köprüsü’nden atlayarak intihar etmişti. Baban’ın İTÜ’de öğretim görevlisi olan babası Ertan Baban o dönem, “Tayfun çok ince planlanmış bir cinayete kurban gitmiş olabilir” diye açıklamış ve oğlunun Adnan Hoca’nın evlerine 6 ay boyunca takıldığını, olaydan 15 gün önce ayrıldığını öğrendiklerini ifade etmişti.

Baban’ın cesedi hala bulunamazken cinayetle ilgili delil olmadığı için dosyası intihar diye kapatılmıştı.

1989 yılında ise Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Bölümü öğrencisi 18 yaşındaki Vistül Ayerdem, Levent’te bir apartmanın 11’inci katından aşağıya düşüp hayatını kaybetti. Aile, kızlarının Adnan Hocacılar ile iletişimi olduğu iddialarını reddetmesine rağmen, “Kızımız cinayete kurban gitti” açıklaması yapmıştı. Arkadaşları da Ayerdem’in cinayet kurbanı olduğunu ileri sürdü.

ŞÜPHELİ 3 İNTİHAR DAHA İNCELENİYOR

Oktar Grubu’na yönelik soruşturma çerçevesinde bir süre önce de polis üç intiharı da mercek altına almıştı. 1988’de Kadıköy Kızıltoprak’ta 10’uncu katta bulunan evlerinin balkonunda atlayarak intihar eden 18 yaşındaki Nil Kalkavan, 2002’de Arnavutköy Halil Paşa Yalısı’nda kendini elbise dolabına asarak intihar eden 1995 Dünya Güzellik Yarışması yarı finalisti Ahu Paşakay ve 2000 yılında Büyükçekmece’de evinde intihar eden Nuray Tınar dosyaları üzerindeki incelemeler sürüyor.

2.500 CD MERCEK ALTINDA

Adnan Oktar ve adamlarının evlerinde ele geçirilen 2.500 hard disk, CD, dinleme cihazı ve kayıtların polis tarafından incelenmesine devam ediliyor. Polisin birtakım incelemeleri tamamladığı ve bunlarla ilgili raporları savcılığa gönderdiği öğrenildi. Elde edilen görüntüler arasında fotomontajlı porno CD’lerinin de bulunduğu ve bunlarla kimlere nasıl şantaj yapıldığı araştırılıyor.

İncelemelerde, Oktar grubuyla bazı telefon operatörler şirketlerinde çalışan kişiler arasındaki bağlantılar da ortaya çıkarıldı.

GİZLİ ELEMANLAR

Bu kişilerin Oktar ve adamlarına bilgi sızdırdıkları tespit edildi. Örgütün takibe aldığı kişilerin kimlerle görüştüğü, adres ve yakınlarının bilgisine yine bu operatör şirketlerinden çalışan kişiler aracılığıyla ulaştığı belirlenirken, yasadışı yapılan dinleme verileri de çözümleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Züğürt Ağa25 Ağustos 2018 17:01

    gören de Adan denen zırtapoz yeni türedi sanır. 16 yıldır iktidarda olan bir partinin günahlarını görmezden gelip, oy için örtbas ettiği pisliklere bak. bu adnanı koruyan münafıklar, şimdi utanmadan başkasını suçluyor. 16 yıldır hiç mi duymadınız bu Adnan'dan mağdur olanları, hiç mi görmediniz sapıklıklarını? İşine gelince görmezden gel, işine gelince hapse at 20 yıllık defterleri aç. Bu adalet değil, şantaj tuzak kurma

  • Ahmet26 Ağustos 2018 11:40

    Belki masum değil adnan denen adam ama bunca senedir açık ortada bilinen adamdı madem bu kadar suçlu neden göz yumuldu.? Neden yakalanmadi? Göz yumanlar da suçludur hemde en başına kadar...

  • ferdi25 Ağustos 2018 14:28

    20 yıllık olayları bu adama yıkmaya çalışan savcı, yalancı şahitler vs. bunları devletin yakından takip ettiğine inanıyorum! Yani iftiracı takımı o kadar da kendinizi güvende hissetmeyin bence! Pis ve aşağılık ilişkileriniz ve bağlantılarınız ortaya çıkmak üzere. Rezil rüsva olmanız çok yakındır. Yani bu soruşturmanın çok yönlü olduğunu henüz anlamadı bazı alçak ve münafık tayfası ki bunların arasında fetonun siyasi ve mali yapılanması da var!

  • kağan25 Ağustos 2018 16:58

    çok komiksin:)

  • yeliz25 Ağustos 2018 13:50

    demekki dişe dokunur bir suç bulamamışlar. yalandan 20 yıl önceki olayları gündeme getiriyorlar. Aradan o kadar zaman geçmiş ne delil bulabilirsin ne şahit. Boşuna mahkemeyi uzatmaya yönelik suçlamalar.

  • Tarik25 Ağustos 2018 12:23

    Aradan 20 yıl geçmiş. Davalar zaman aşımından düşmüş, hukuken suç varsa bile ceza verilemez. Zorlama işler bunlar

  • Adnana fifi25 Ağustos 2018 11:56

    Şu adnanı ve baş müritlerini yeni ergenlige girmiş eşeklerin önüne atacan

  • resne26 Ağustos 2018 01:09

    Bu kadar sapıkça abuk subuk bir kin tuttuğuna göre senin bir şekilde yolun kesişiyor bu insanla! Kendini gizlemeye çalışma! Medyadan evvelden beri takip ettiğimden bu şahsa iftira atanların akıl almaz hastalıklı ve arızi tipler olduğunu biliyorum. Genelde insan tanımaz bilmez peşin hükümlü de olabilir! Ancak olayların çok farklı boyutlara taşınabileceğini tahmin ediyorum. Burada bazı isimleri yazsam zaten yayınlanmaz! Ancak burada sanık olarak ve suçlanan Adnan Oktar ı fikir bazında ve ilişkilerini deşifre ettiği hiç kimse kendisine cevap verememiş ve yalanlayamamıştır. Benim dikkatimi çeken konu bu.

  • Adnana fifi25 Ağustos 2018 16:25

    Fantazi değil ceza ceza bu lanet pisliklere

  • Adnana fifi25 Ağustos 2018 16:24

    Noldu resne adnan seni fena çevirmiş galiba. Böyle bir sapığı savunabildigine göre. Ben bunların batağına düşmüş, zorla düşürülen gençlere acıyorum sadece, sömürülen gençlere. Bu din istismarina karşıyım, ahlak yozlaşmasına karşıyım. Stokholm sendormuna girdin galiba. Bana kimse birşey yapamadı şimdiye kadar ama adnan sana bir çok şey yapmış anlaşılan. Hükümete muhalefet yapacam diye kendinizi şeyettireceksiniz neredeyse 😂 biz de eleştiriyoruz ama mantık çerçevesinde. Herşeye muhalefet saçmalıktır

  • Resne25 Ağustos 2018 14:14

    Sen şu kendini köprü altında birilerine sunan .... kuruca nın yakınlarından olabilir misin? Nami diğer ceset, Malum ne kadar aşağılık yaratıklar olduğunuzu yıllardan beri biliyoruz.

  • güzellik uzmanı25 Ağustos 2018 13:48

    fantaziye bak :-*

  • vatansever25 Ağustos 2018 11:24

    IDAM siz adalet adalet deyildir.BIr an once IDAM in geri geri gelmesi gerek.ozellikle bu gibi konularda