E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAdese, İstanbul'a mı dönüyor?---

Adese, İstanbul'a mı dönüyor?

Adese, İstanbul'a mı dönüyor?
12 Aralık 2016 - 13:17 borsagundem.com

İstanbul haricinde Anadolu'nun birçok ilinde faaliyet gösteren Adese yeniden İstanbul'a geri mi dönüyor?

Türkiye'nin ilk 10 perakendecisi arasında yer alan Konya merkezli Adese, İstanbul haricinde Anadolu'nun birçok ilinde faaliyet gösteriyor. Konya'nın en güçlü perakendecisi. Geçtiğimiz yıllarda İstanbul'da da marketler açmıştı ama sonra bu operasyonundan vazgeçerek marketlerini Happy Center'e devrederek çekilmişti. Çekilme nedeni olarak da İstanbul'da yeterli büyüklüğe ulaşamamayı göstermişti. Geçtiğimiz günlerde Başakşehir 3'üncü etaptan geçerken bir projede Adese ismini de görünce, tekrar İstanbul'a dönüş mü yapıyor diye merak uyandırdı. Firmanın hemen değil belki ama ileride tekrar İstanbul'a döneceği öğrenildi. Fuzul İnşaat ve Seha Yapı tarafından yapılan inşaata Adese de ortakmış. Bu arada Seha Yapı ile Adese'nin kardeş kuruluşlar olduğunu da belirtelim. Perakende sektöründe yaptığımız soruşturmada Adese'nin tekrar geri dönüş için nabız yokluyormuş.

Adese, marketlerinde sattığı birçok ürünü Konya ve civarında kendi denetiminde ürettiriyor, İstanbul'da yeterli büyüklüğe ulaşmadığı için de Konya'dan yola çıkan ürünler rakiplerine göre daha pahalıya mal oluyormuş. Geçmişte yeterli alan bulup büyüyemedikleri için çekilme kararı almışlar, İstanbul piyasasına tekrar girmeye karar verirlerse hem organik hem de İnorganik bir büyüme olacakmış. Yakın zamanda böyle bir plan gözükmüyormuş ama çok uzak bir ihtimal de değilmiş. Önümüzdeki yıllarda büyük bir satın alma yaparak İstanbul'a dönerlerse şaşırmayın... (Para Dergisi)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,38
En Yüksek: 0,00
En Düşük: 0,00
Değişim 2,15 %
FK: 1,38
PD / DD: 0,28
İşlem Hacmi 150.205.299
Toplam Adet: 63.380.777
Ağırlıklı Ort.: 2,35
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)