E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinAdanalı iş adamı rüşvetten hapse girecek---

Adanalı iş adamı rüşvetten hapse girecek

Adanalı iş adamı rüşvetten hapse girecek
02 Temmuz 2015 - 16:22 borsagundem.com

ABD ordusundan ihale almak için rüşvet teklif eden Metin Atılan 2.5 yıl hapis ve 1 milyon dolar para cezasına çarptırıldı

ABD ordusunun Irak için düzenlediği bazı ihalelerde rüşvet verdiği iddiasıyla yargılanan Metin Atılan hakkında Amerika'da karar çıktı. Atılan’a 2.5 yıl hapis ve 1 milyon dolar para cezası verildi. ABD’de müteahhitlik firması da kuran Atılan, 2006 - 2008 yılları arasında ABD ordusu ihalelerinden 40 milyon dolar kazanınca FBI’ın takibine takıldı. İddiaya göre Atılan, 2008 yılında subay kılığına giren FBI ajanı Eric J. Miller’e, 10 milyon dolarlık iş karşılığında 1 milyon dolar rüşvet teklif etti. Atılan’ın FBI ajanına gönderdiği bir e-mail’de “Dünyadaki en büyük kontratı istiyorum. Çok çok dolar değerinde” ifadelerini kullandığı, mahkeme kayıtlarında yer aldı

EV HAPSİNDEYDİ

Yargılanması süresince Las Vegas’ta ev hapsinde tutulmaya başlanan Atılan, bileğine takılan elektronik takip cihazını kesip bir süre izini kaybettirdi. Böylece Interpol’ün kırmızı bültenle en çok aradığı 10 kişi arasına giren Atılan’ın önce Meksika’ya, ardından Brezilya’ya ve buradan da Birleşik Arap Emirlikleri’ne geçtiği öğrenildi. Atılan son olarak geçen yıl iş için gittiği Irak’ta eski eşinin ihbarıyla yakalanıp ABD’ye iade edildi.

İŞKEMBE SALONUNDA YAKALANDI 

Metin Atılan, eski eşinin ihbarı üzerine 2011’de memleketi Adana’da bir işkembecide yakalanmıştı. Ancak buna rağmen, Interpol gerekli bilgileri sisteme girmediği için, kısa süreli bir gözaltının ardından serbest bırakılıp yine izini kaybettirmeyi başarmıştı. Ancak Atılan’ı yine eski eşinin ihbarı ele vermişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)