E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisAcun gözünü EXPO'ya mı dikti?---

Acun gözünü EXPO'ya mı dikti?

Acun gözünü EXPO'ya mı dikti?
18 Eylül 2016 - 07:25 borsagundem.com

TV8’in sahibi Acun Ilıcalı yaklaşık 1200 dönümlük devasa bir alana sahip olan EXPO'ya talip olduğu konuşuluyor

Antalyalıların 2010’dan beri beklediği “Çocuk ve Çiçek” temalı Expo 2016 son günlerine girdi. 6 aylık sergi ne yazık ki beklenen etkiyi yapamadı, Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunların da etkisiyle istenilen ziyaretçi sayısına, yabancı ülke temsiline ulaşamadı. Bırakın dış dünyayı, Türkiye içinde bile Elton John’dan Lara Fabian’a kadar ünlü sanatçıların konserleri duyurulamadı, yansıtılamadı. Bunda genel konjonktür kadar, iletişim stratejisinin başarısızlığı da vardır herhalde.

Aradan 6 ay geçti ve sonuç olarak Expo 2016 bitiyor. Şimdi sorulması gereken soru, yaklaşık 1200 dönümlük bu devasa alan nasıl kullanılacak?

EXPO Yasası’na göre alanın ya bir kamu kurumuna devredilmesi ya da özelleştirilmesi gerekiyor. Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel’in bir ara alana talip olduğu ancak işletme maliyetinin yüksek olması nedeniyle vazgeçtiği söyleniyor.

Expo’nun organizasyonu Tarım Bakanlığı’nda.

Bakan Faruk Çelik, kısa süre önce yönetim kurulu ile bu konuyu ele aldı. Çelik’in yaptığı açıklamaya göre bu ay içinde “Expo-Antalya ilişkisi ne olacak” sorusuna yanıt bulunacak. Çelik’in verdiği bilgiye göre konu hükümette de konuşulacakmış.

Ancak bugünlerde ortaya atılan bir iddia var. Antalya yerel basınında da çıkan bu iddiaya göre, alana TV8’in sahibi Acun Ilıcalı talip olmuş. Ilıcalı’nın yarışma çekimleri için bu arsayı kullanmak istediği söyleniyor.

Halkın ödediği vergilerle, yaklaşık 2 milyar liraya mal olan ve bu büyük maliyetiyle de çok tartışılan Expo, anlaşılan şimdi de satışıyla tartışılacak!

Hürriyet-Jale Özgentürk

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)