E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAçıklama güvercin, tahmin şahin---

Açıklama güvercin, tahmin şahin

Açıklama güvercin, tahmin şahin
19 Eylül 2014 - 10:17 borsagundem.com

Ekonomist Nouriel Roubini, ABD Merkez Bankası'nın faiz kararını Twitter üzerinden 'açıklama güvercin, tahmin şahin' yorumuyla değerlendirdi

New York Üniversitesi Ekonomi Profesörü Nourıel Roubini, ABD Merkez Bankası Fed'in açıklamalarını güvercin, faiz tahminlerini ise şahin bulduğunu kaydetti. Görüşlerini Twitter'da paylaşan Roubini, Avrupa Merkez Bankası’nın da pratikte niceliksel gevşemeye başladığı yorumunda bulundu. Ekonomist, “Devlet veya özel sektör varlığı alınması fark etmez, bilançoyu büyüttüğü sürece niceliksel gevşemedir" dedi. Ekonomiste göre İngiltere Merkez Bankası, İskoçya referandumundan bağımsızlık çıksa da, çıkmasa da bu yıl faizleri büyük olasılıkla artırmayacak. Roubini, Japonya Merkez Bankası’nın ise bu yıl niceliksel gevşeme programını büyütüp büyütmeyeceği konusunda kararsız. Ekonomist Japonya’da para politikasının 2015 için planlanan tüketim vergisinin hayata geçirilip geçirilmeyeceğine bağlı olduğu kanısında. Roubini, merkez bankalarının ayrışan politikalarının kur ve tahvil piyasalarına hakim olacağını öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)