E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAçığa satışa savaş açtı ve 'tiksindirici' dedi---

Açığa satışa savaş açtı ve 'tiksindirici' dedi

Açığa satışa savaş açtı ve 'tiksindirici' dedi
28 Haziran 2017 - 16:14 borsagundem.com

NYSE Başkanı Farley, açığa satış yapanların bilgi vermeleri gerektiğini belirtti ve açığa satışı tiksindirici olarak tanımladı

New York Menkul Kıymetler Borsası (NYSE) Grup Başkanı Tom Farley, açığa satış yapanların ne yaptıkları hakkında daha detaylı bilgi vermeye zorlanmaları gerektiğini söyledi.

Farley, Washington'da Salı günü kanun yapıcılara gerçekleştirdiği konuşmasında, “Bir şirkete karşı pozisyon almak biraz tiksindirici” dedi. Farley, açığa satışın aslında piyasaları geliştirebileceğini, halka açık şirketlerin mutlaka doğrudan yasaklamak istemeyeceğini, bunun yerine daha çok şeffaflık görmek isteyeceklerini ekledi. Intercontinental Exchange Inc.'in NYSE birimini yöneten Farley, (şirketler için) “Biraz daha fazla şeffaflık olsun diyorlar” dedi.

Anlaşılır bir şekilde hisse senetlerinin fiyatının yükselmesini tercih edecek dünyanın en büyük şirketlerine ev sahipliği yapan NYSE'nin yöneticisinin, bu kuruluşları savunma konusundaki fikri sabit. Açığa satış yapanlar hisse senetleri gerilediği zaman kar ediyor. Bununla birlikte NYSE, Borsada emir vererek pozisyon alan açığa satışçılardan da para kazanıyor.

Farley'nin yorumları ABD'deki en büyük rakibi Nasdaq'ta da yankı buluyor. Hisse senedi satın alan yatırımcıların aksine, açığa satışçılar o kadar da şeffaf olmak zorunda değil. Bir Nasdaq raporuna göre bu da açığa satışçıların hisse senedi fiyatlarını aşağı çekmek için belli etmeden stratejiler uygulayabileceği anlamına geliyor. Nasdaq CEO'su Adena Friedman, 1 Mayıs'ta Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “Şirket, uzun ve kısa pozisyonda olanların farkında olmalı. Yatırımcılar şirkete göre daha avantajlı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cetin ganioglu28 Haziran 2017 18:24

    Açığa satış burada tiksindirici boyutta Çözüm bulunmalı hangi hissede ne kadar açığa satış yapıldığı 10 dakikada bir bülten olarak yayınlanması aracı kurumlar siz işlem olsun komisyon olsun diye elinde hisse olan yatırımcıları zor duruma dusuruyor