E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'nin altı dışişleri bakanı olağanüstü toplandı---

AB'nin altı dışişleri bakanı olağanüstü toplandı

AB'nin altı dışişleri bakanı olağanüstü toplandı
25 Haziran 2016 - 13:40 borsagundem.com

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma kararı almasının ardından AB'nin kurucu üsyesi olan altı ülkenin dışişleri bakanları olağanüstü toplantı yaptı

Avrupa Birliği’nin 6 kurucu ülkesi Almanya, İtalya, Belçika, Fransa, Hollanda ve Lüksemburg’un Dışişleri Bakanları dün olağanüstü toplantı kararı almıştı. İngiltere’nin AB’den çıkma kararını değerlendirmek için bakanlar Almanya’nın başkenti Berlin’de bir araya geldiler.

Bakanların toplantı öncesinde, Almanya Dışişleri Bakanlığı’na ait misafir evinin bahçesinde çıktıkları gezintisi sırasında çekilen fotoğrafları Reuters ajansı tarafından dünyaya servis edildi.

İngiltere’nin şok etkisi yaratan Birlik’ten çıkma kararı karşısında Avrupa, nasıl bir hareket planı izleyeceğine karar vermeye çalışıyor. İngiltere’nin önümüzdeki günlerde Lizbon Antlaşması’nın 50’inci maddesi gereği ayrılma kararını Avrupa Birliği’ne resmi olarak belirtmesi gerekiyor. Bildirim yapıldıktan sonra süreç başlayacak ve taraflar arasında müzakere süreci başlayacak. İngiltere’nin AB’den çıkmasının en az 2 yıl sürecek müzakereler sonrası gerçekleşmesi bekleniyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)