E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAbdullah Gül Müzesi açıldı---

Abdullah Gül Müzesi açıldı

Abdullah Gül Müzesi açıldı
04 Aralık 2016 - 13:47 borsagundem.com

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Kayseri’de müze açılıyor. Müzenin açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Abdullah Gül konuştu.

Kayseri’de Abdullah Gül Müzesi ve Kütüphanesi için açılış töreni düzenlendi.

Törende ilk olarak Başbakan Binali Yıldırım konuştu.

Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: Tüm yol arkadaşlarımız burada. İlk günden bu yana olduğu gibi birlikte bir aradayız.

Oyunlar, kumpaslar 14 yıllık iktidarımızda hep var oldu. Biz de hem milletin iradesini koruduk, hem de milletin hayallerini gerçekleştirdik.

Bu müze siyasi tarih müzesi olma özelliğini de taşıyor. 15 Temmuz alçak darbe girişimine özel bölüm olarak yer almasına yönelik gayretler için teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum."

Binali Yıldırım’ın ardından kürsüye çıkan Abdullah Gül, açılışa katılanlara teşekkür etti. Gül, kendi başlattığı projeyi tamamlanmasındaki gayreti nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini ifade etti.

Gül, şöyle konuştu:

Aslında müzeyi 24 Temmuz’da açacaktık, bildiğiniz olaydan dolayı erteledik. Müzeyi benim de doğduğum, büyüdüğüm yer olan Kayseri’de yapmayı düşündük.

Benim sadece şahsımla ilgili bir müze olmanın ötesinde burası siyasi tarih müzesi. Gezenler Türkiye tarihini de görecek.

Tabuları tarihe gömdük. Türkiye dünyanın en hızla büyüyen ekonomilerinden biri oldu. Doğu ile batı arasındaki ilişkilerimizi geliştirdik. Yakın tarihimizde inişler çıkışlar var. 1960, 1980 darbesi var. 28 Şubat var. 15 Temmuz’da haince, rezilce gerçekleştirilen bu olayı da geride bırakacağız.

14 Temmuz’da bu organizasyonu görüşmek için Erol Olçak ile bir araya gelmiştik. Ertesi gün kendisini kaybettik, şehit oldu. Suçlu ve suçsuzları ayıklayıp, suçluların cezalandırılacağı herkesin emin olduğu bir durumdur.
Abdullah Gül Müzesi açılıyor
Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Müzenin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Siyasi tarih müze geleneği yavaş yavaş oluşmaya başladı. Eski cumhurbaşkanlarımız adına olan müzeleri destekliyoruz. Dijital arşiv konusuna önem verdik.

Sayın Abdullah Gül ile yol arkadaşlığımız AK Parti’nin kuruluş öncesinde, 1960’li yıllara kadar uzanır. Yola çıkışımız Kayseri’de oldu. İlk güçlü mitingimizi burada yaptık. Cumhuriyet mitingleri, 27 Nisan bildirisiyle meydan okunan seçim süreci, 367 garabetiyle trajikomik bir hale dönüştü.

Türkiye vesayetin değil, milletin cumhurbaşkanlığına giden yolun ilk adımını Sayın Gül ile atmıştır.
Abdullah Gül Müzesi açılıyor

Bu müze, Türkiye’nin nereden nereye geldiğini göstermesi açısından çok önemli.

Bugün 2023 hedeflerine sahipsek, bu geçmiş 14 yıldaki başarılar sayesindedir. Abdullah Gül, 14 yılda yaşanan tüm başarıların altıda imzası olan kardeşlerimden biridir.

14 Temmuz önümüzü kesmeye çalışan bir adımdı. Milletimizin hakka yürüyüşü ile bunu başaramadılar. Bu millet, 16 saatte darbeyi kendi lehine darbeye dönüştürdü. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)