E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemErdoğan'dan ABD'li şirketlere önemli mesajlar---

Erdoğan'dan ABD'li şirketlere önemli mesajlar

Erdoğan'dan ABD'li şirketlere önemli mesajlar
19 Eylül 2018 - 19:59 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de faaliyet gösteren ABD’li şirketlerin temsilcileriyle görüştü. Erdoğan, kritik zirvede önemli mesajlar verdi

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de faaliyet gösteren ABD’li şirketlerin temsilcileriyle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. 19.30'da başlayan toplantı devam ederken Erdoğan "ABD ile sorunların iş dünyasını olumsuz etkilemesini istemem, gerekli adımları atacağız" mesajını verdi.

"SERBEST PİYASA PRENSİPLERİNDEN TAVİZ VERİLMEYECEK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye uzun vadede büyüme performansını koruyacaktır. Sorunlar diploması ile çözülürken iş dünyasını iş birliği yapmasını teşvik ediyoruz. Türkiye ihtiyaçlara göre gereken düzenlemeleri yapmaya devam edecektir. Stratejik ortaklığımız yatırım ve ticaret ile güçlenecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD ile sorunların iş dünyasını etkilemisini istemem. Serbest piyasa prensiplerinden taviz verilmeyecek. Türkiye uzun vadede büyüme performansını koruyacaktır." dedi.

"DEĞİŞEN DURUM VE İHTİYAÇLARA GÖRE DÜZENLEMELER YAPILACAK"

"ABD'ye karşı alınan önlemlerin işletmelere zarar vermemesine dikkat ediliyor." diyen Erdoğan, "Türkiye değişen durumlara ve ihtiyaçlara göre gerekli düzenlemeleri yapmaya devam edecek. Siyasi konuları ekonomik konularla karıştırmayı doğru bulmuyorum." ifadesini kullandı.

Erdoğan ayrıca, "Son gelişmeler ekonomide yeniden dengelenmenin önemine işaret ediyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'li şirketlerin Türkiye temsilcileriyle buluştu

MICROSOFT VE GOOGLE TEMSİLCİLERİ DE YER ALDI

Erdoğan'ın görüşeceği iş insanlarının Türkiye'deki yerleşik ABD şirketlerinin yöneticilerinin bulunduğu, bu şirketler arasında Microsoft, Google gibi firmaların da yer aldığı bildirilmişti.

Görüşmede üst düzey yöneticilerle karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Firmalara, 'yatırımlarınızı devam ettirin, yatırım yapmaktan çekinmeyin mesajı' en üst seviyeden verildi. Ekonomi kurmayları da toplantıya katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cego 20 Eylül 2018 01:11

    Rte onlarada öğretseydin faiz enflasyon u doğurur. Enflasyon faizi doğurmaz. Adamlar senden ders almaya gelmişler. Çok yaşa padişahım(pardon başkanım)

  • Hakan19 Eylül 2018 23:14

    Gelenler iş adamları değil faiz lobisinin adamlarıydı

  • Akmal19 Eylül 2018 22:53

    Tüm dış mihraklar gelmiş gördüğüm kadarıyla:) Türkiye'de Amerika ile en fazla işbirliği yapan lider Erdoğan...

  • Ordu19 Eylül 2018 22:51

    iPhone temsilcisi yokmuş galiba:)

  • Pardus19 Eylül 2018 22:51

    Kimse Reis diz çöktü, af diledi , yalvardı demesin. Hata yapan kişinin özür dilemesi erdemdir.

  • Reisçi19 Eylül 2018 21:39

    Başkan kuzu gibi olmuş

  • Onurcan Kahraman19 Eylül 2018 21:37

    Serbest piyasadan vazgeçilmemesi gerekir yoksa dengeleri bozarsınız.Aslında dolarda dalgalı kur uygulanmalı döviz i frenliyeceğiz diye faizler artırılmamalıdır.Yoksa eski başbakanlardan Çiller zamanına geri döneriz.Siyaset için söylemiyorum Özal kura asla müdahale etmedi dalgalı kur uyguladı.Yani dolar dolar nereye kadar gidecek her müdahale edildiğinde zıplıyor.Yani doları faizle düşürmek çok yanlış faizi yükselttikçe inadına yükseliyor.Yani bu yanlıştan dönmemiz lazım.Doların faizle ilgisi yok.Belki bir ekonomist olarak şunu söyleyebilirim.Bu sözümü bir kenara yazın '''DOLAR FAİZLE BESLENİYOR'' evet yanlış değil dolar faiz yükseldikçe güçleniyor , değerleniyor.Devlet büyüklerimize sesleniyorum.Doları düşürmek için faiz artırımından vazgeçin.Nereye giderse gitsin ister düşssün ister çıksın.

  • D120 Eylül 2018 00:17

    Size katılıyorum, ABD merkez bankası dolar faizlerini yükseltti ve ticaret savaşı başlattı, dolar ABDye akıyor. Bugün AB merkez bankası başkanı ABnin ticaret savaşından kendini koruması için ek fonlara ihtiyacı var dedi. Bu fonları para basarak bulamayacağı için AB merkez bankasıda faizleri arttırıp yeni kaynak yaracak. Bu durumda gelişmekte olan ülkeler isrerse faizi %de 1 milyon arttırsın faydası olmaz. ABDnin başlattığı ticaret savaşı ülkelere korumacı tedbirler almak zorunda bırakıyor. Bu çalkantı nereye kadar sürer bilinmez... En çok da bizim gibi gelişen ülke ekonomileri etkileniyor... İstediğin kadar faiz arttır, pek bişey değişeceğe benzemiyor.. Arjantin faizleri aşırı derece arttırdı çare olmadı, İmfden alınacak 50 milyar dolar kredi de çare olmayınca, Trump Arjantinin yanındayız diye Twitte attı da biraz nefes aldı. Tabi yüksek faiz ve kredi aldığı imf ümüğüne tekrar basmaya başlarsa alacak nefesi olmayabilir.

  • Hasan19 Eylül 2018 21:14

    Microsoft, Google boykot ettiğimiz ABD li büyük şirketlerin yöneticileri ne safmışım yine kandırıldım. Burası ABD değil Türkiye demek için çağırmıştır herhalde