E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'li general açıkladı: YPG Rakka'da olacak---

ABD'li general açıkladı: YPG Rakka'da olacak

ABD'li general açıkladı: YPG Rakka'da olacak
27 Ekim 2016 - 02:16 borsagundem.com

Korg. Stephen Townsend, YPG güçlerinin Rakka'ya operasyonda yer alacağını açıkladı

ABD liderliğindeki DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyonun ABD’li komutanı Korgeneral Stephen Townsend, Türkiye’nin itirazlarına rağmen PKK bağlantılı YPG’nin Rakka kuşatmasında rol alacağını net bir dille açıkladı.

Towsend, dün Bağdat’tan videokonferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

KABİLİYETİ OLAN TEK GÜÇ SDG: “Türkiye bizim Suriye Demokratik Güçleri’yle hiçbir yerde, özellikle de Rakka’da birlikte çalıştığımızı görmek istemiyor. Gerçekler ise şunlar: Yakın dönem içerisinde savaşma yeteneğine sahip olan tek güç, YPG’nin önemli bir unsurunu oluşturduğu SDG. O yüzden Türkiye ile müzakere ediyor, planlama yapıyor ve konuşuyoruz.”

“SDG, YPG ve Suriye Arap Koalisyonu, Rakka kuşatmasında yer alacak bu kuvvetin parçası olacak. Sonra ne olacak, henüz belirlenmedi. Hükümetimiz, yerel ortaklarımız ve Türk hükümeti arasında bu iş nasıl olacak bilmiyorum. Türkler buna dâhil olma konusundaki isteklerini dile getirdiler. Bunun üzerinde sonra çalışacağız.”

MENBİÇ’TE KOALİSYON ASKERLERİ VAR: Townsend, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye’nin YPG’yi Menbiç’ten çıkartacak yollara başvurabileceği yönündeki açıklamaları sonrası Türkiye ve YPG arasında Menbiç’te bir çatışma riskinden endişe duyup duymadığı sorusuna yanıt verdi. ABD özel kuvvetlerinin adını anmadan, koalisyon unsurlarının Menbiç’te olduğunu hatırlan Townsend, Ağustos sonu Türkiye ve YPG arasında düşük yoğunluklu bir çatışma yaşandığını, o zamandan beri bunun tekrar etmediğini ve bu durumu devam ettirmek istediklerini söyledi. (Hürriyet / Tolga Tanış)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)