E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriABD'li enerji devlerinin gelirleri azaldı---

ABD'li enerji devlerinin gelirleri azaldı

ABD'li enerji devlerinin gelirleri azaldı
28 Ekim 2016 - 19:31 borsagundem.com

Yılın üçüncü çeyreğinde ExxonMobil ve Chevron'un gelirleri yüzde 12 azaldı

ABD'li enerji devlerinden ExxonMobil ve Chevron, yılın üçüncü çeyreğine dair net kar ve gelirlerini açıkladı.

ExxonMobil'den yapılan açıklamaya göre, söz konusu çeyrekteki net karın yüzde 37,5 azalarak 2,65 milyar dolar olduğu bildirildi. Şirket, geçen senenin aynı döneminde 4,24 milyar dolar net kar elde etmişti.

Şirketin bu yılın üçüncü çeyreğinde geliri ise yüzde 12,9 azalarak 58,68 milyar dolar oldu. ExxonMobil, geçen senenin temmuz-eylül döneminde 67,34 milyar dolar gelir açıklamıştı.

ExxonMobil'in hisse başına karı da geçen yılın üçüncü çeyreğinde 1,01 dolar olmuştu. Aynı gösterge, bu senenin aynı döneminde 0,63 dolara düştü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ExxonMobil İcra Kurulu Başkanı Rex W. Tillerson, şirketin petrol üretiminde verimliliğe ve stratejik yatırımlara odaklandığına işaret ederek, düşük petrol fiyatları nedeniyle piyasada faaliyet ortamının zorluk yaratmaya devam ettiğini vurguladı.

Chevron'un geliri de düştü
ABD'nin bir diğer petrol devi Chevron da yılın üçüncü çeyreğinde net kar ve gelirinde kayıp yaşadı.

Chevron, geçen yılın aynı döneminde 2,04 milyar dolar net kara ulaşırken, bu senenin üçüncü çeyreğinde şirketin net karı yüzde 37,2 düşüşle 1,28 milyar dolara geriledi.

Şirketin bu yılın üçüncü çeyreğinde geliri de yüzde 12,1 azalarak 30,14 milyar dolara düştü. Chevron, geçen senenin temmuz-eylül döneminde 34,31 milyar dolar gelir açıklamıştı.

Chevron'un hisse başına karı geçen yılın üçüncü çeyreğinde 1,09 dolar olurken, bu senenin aynı döneminde ise 0,68 dolara geriledi.

Chevron İcra Kurulu Başkanı John Watson, yaptığı açıklamada, 2015'in ilk 9 ayından itibaren şirketin sermaye harcamaları ve faaliyet giderlerinde 10 milyar doların üzerinde kesintiye gittiğini belirterek, petrol üretim projelerinde şirket maliyetlerinin de düşürüldüğünü ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)