E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'den küstah açıklama---

AB'den küstah açıklama

AB'den küstah açıklama
22 Temmuz 2017 - 11:10 borsagundem.com

AB'nin genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn, Türkiye sınırı açsa bile 2 sene önceki gibi bir akın yaşanmayacağını söyledi

AB'nin genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn,  “Avrupa Birliği kendisinin şantaja maruz bırakılmasına izin vermeyecektir” dedi. Suriye'deki savaş başladığından beri Türkiye'ye 3.5 milyon mülteci geldi.

Alman Spiegel dergisine verdiği mülakatta Hahn, Suriye iç savaşı sebebiyle Türkiye üzerinden AB üye ülkelerine yaşanan büyük mülteci akınının olduğu 2015 senesine göre AB’nin daha tedbirli olduğunu belirtti.

“2015 senesinde öyle bir konumdaydık ki mültecilerin çoğu kontrol edilmeden AB sınırları içine girdi, ancak bu arada durum değişti” diyen Hahn, Türkiye’nin sınırlarını açması halinde bile iki sene önce olduğu gibi bir akının yaşanmayacağını ifade etti.

Balkan güzergahının kapatılması, Ege Denizi’nde düzenli kontrollerin yapılması ve Türkiye’deki Suriyeli mültecilerin desteklenmesiyle geçen iki senede gerekli tedbirlerin alındığını belirten Hahn, “Avrupa Birliği kendisinin şantaja maruz bırakılmasına izin vermeyecektir” dedi.

Türkiye yaklaşık 3 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor. Mülteci krizinin en yoğun yaşandığı 2015 senesinde Avrupa Birliği ülkelerine Türkiye üzerinden 1 milyondan fazla mülteci akın etmişti.

Suriye'deki savaş başladığından beri Türkiye'ye yaklaşık 3.5 milyon mülteci geldi.

Mültecilerin bir kısmı Türkiye sahillerine yakın Yunan adalarına erişmek için Ege Denizi’ni güvenli olmayan koşullarda geçmeyi göze alırken, kimisi de kara sınırı üzerinden Yunanistan ve Bulgaristan’a erişmeyi tercih etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aslı Tirtom23 Temmuz 2017 03:12

    Davutoğlu olumlu sona yaklaşmıştı. Yıldırım bu işi çözemez

  • Osman23 Temmuz 2017 00:13

    Son elli yılda batı Avrupa ülkelerine toplam onlarca milyon mülteci akın etti, oraya akın olurken kimse eyyyy Türkiye eyyy sudşarablstan sen niye almıyorsun demedi. Nu tur durumlar üzerinden sürekli çatışma politikaları üretmenin kazanımı yok. Ama çatışmalar bazı toplumlarda politik prim ürettiği için bu primden politikacılar vazgeçemez

  • emekci22 Temmuz 2017 20:32

    suriyeliler her durumda hristiyan avrupayı müslüman türkiyeye tercih eder. çünkü avrupa daha medeni ve insan haklarına saygılı

  • herkes küstah bir biz mütevazıyız22 Temmuz 2017 18:54

    herkes küstah bir biz mütevazıyız

  • fafa22 Temmuz 2017 17:42

    Gelemiyeceklerini düşündüğünüz için mi ödeme yapmıyor, vize vermiyorsunuz.Utanmazlık değil mi?

  • dursun22 Temmuz 2017 15:15

    Suriye de savaş bitince türkler suriyeye kaçacak.

  • eyyp197822 Temmuz 2017 13:16

    boşverin avrupa bizde aç gözü doymaz

  • mahir22 Temmuz 2017 11:36

    adam haklı doğru demiş. kapıları o zaman açsaydık hepsi giderdi. bizi uyuttular suriyeliler ülkemize yerleşti uyum sağladı artık ne dönerler ülkelerine nede avrupaya giderler hepsi türkçe öğrenmiş iş bulmuş.