E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAB'den Fransa ve Almanya'ya uyarı---

AB'den Fransa ve Almanya'ya uyarı

AB'den Fransa ve Almanya'ya uyarı
22 Şubat 2017 - 08:43 borsagundem.com

AB Komisyonu Fransa'yı ekonomideki dengesizleri, Almanya'yı yüksek cari fazlası için uyaracak

AB Komisyonu, üye ülkelerin ekonomik durumlarına ilişkin gözden geçirme sonuçlarını açıklayacak ve üye ülkelere uyarılarda bulunacak. Bir AB yetkilisinin verdiği bilgiye göre Komisyon yayınlayacağı
raporda, Fransa'ya ekonomisinin iyileşmekte olduğunu ancak hala büyük dengesizlikler bulunduğunu ifade edecek ve Almanya'nın büyük cari işlemler fazlası konusunda uyaracak. Komisyon ayrıca, İtalya'dan yükselen kamu borcunu azaltmasını isteyecek.AB Komisyonu, Kasım ayında yayınladığı raporda büyük kamu borcu, bütçe açıkları veya ticaret fazlaları nedeniyle Bulgaristan, Hırvatistan, Güney Kıbrıs, Finlandiya, Fransa, Almanya, İrlanda, İtalya, Hollanda, Portekiz, İsparla, Slovenya ve İsveç'i dengesizlikler veya aşırı dengesizler yaşayan ülkeler olarak işaret etmişti. Komisyon bugün yayınlayacağı raporda, Fransa ekonomisinin yapılan son reformların sonuç vermeye başlamayarıyla birlikte iyileşme gösterdiğine işaret edecek ancak, bu iyileşmenin yeterli olmadığını vurgulayacak.
Komisyon ayrıca, Almanya'dan cari işlemler fazlasını azaltmasını ve sürdürülebilir, istikrarlı büyüme için daha fazla yatırım yapmasını isteyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)