E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB’den Aselsan ve Otokar’a ‘askeri araç’ siparişi iddiası---

AB’den Aselsan ve Otokar’a ‘askeri araç’ siparişi iddiası

AB’den Aselsan ve Otokar’a ‘askeri araç’ siparişi iddiası
24 Mart 2018 - 11:13 borsagundem.com

Alman Der Spiegel dergisi, iki Türk şirketine, Türkiye’nin sınırlarını ‘mültecilere’ karşı korumada kullanılmak üzere üretilecek zırhlılar için 70 milyon euro gönderildiğini öne sürdü

Alman Der Spiegel, Avrupa Birliği’nin, savunma sanayinin iki Türk şirketine, Türkiye’nin Yunanistan ve Suriye sınırlarında görev yapması adına askeri araç üretimi için yaklaşık 70 milyon Euro tutarında sipariş verdiğini iddia etti.

Deutsche Welle’de yer alan Der Spiegel’in iddiasına göre, Brüksel Ankara'ya sınırlarını mültecilere karşı koruması için Bölgesel Kalkınma Programı (IPA) kapsamında, şu anda Suriye sınırında da kullanılan, Cobra II adlı zırhlı askeri araçların üretimi için Otokar firmasına 35,6 milyon euro aktardı.

Aselsan’dan da Türk-Yunan kara sınırını kontrol etmede kullanılması amacıyla 30 milyon euro değerinde zırhlı ve zırhsız gözetleme araçlarının üretimi istendi.

DW’nin internet sitesine taşıdığı, Der Spiegel’de yer alan iddianın kaynağı ise Spiegel ve European Investigative Collaborations (Avrupa Araştırmacı İşbirlikleri) ağı tarafından yapılan ortak araştırmaya dayanıyor. Türkiye’ye aktarıldığı öne sürülen yaklaşık 70 milyon euronun yanında güvenlik ve izleme teknolojisi ekipmanının da gönderildiği ileri sürülüyor.

HOLLANDALI ŞİRKETE DE GİTMİŞ!

Haberde ayrıca, ayrılan paranın 80 milyon euro olduğu ancak bu paranın 18 milyon eurosu’nun  Hollandalı bir şirkete gittiği ve Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı için altı devriye botu üretildiği iddiası da yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)