E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAB'de vergi kaçakçılığına karşı yeni önlemler geliyor---

AB'de vergi kaçakçılığına karşı yeni önlemler geliyor

AB'de vergi kaçakçılığına karşı yeni önlemler geliyor
14 Kasım 2017 - 19:00 borsagundem.com

Avrupa Birliği Maliye Bakanı Pierre Moscovici, AB içinde "vergi muafiyeti peşinde olan varlıklı kesimleri" eleştirdi.

Avrupa Birliği genelinde vergi ödemekten kaçınan birçok kişi bulunduğunu söyleyen Avrupa Birliği Maliye Bakanı Pierre Moscovici, durumu engellemek için yasaların değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Vergiden kaçınmayı engellemek için komisyonda üç farklı politikayı destekleyen Moscovici'nin almak istediği önlemler arasında, dünya genelinde yasal bazda vergi sığınıklarının listesini açığa çıkarma, vergi aracıları, avukatlar ve bankacılar için yeni şeffaflık kuralları koyma ve her ülkenin zorunlu olarak kâr bildiriminde bulunması yer alıyor.

Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Pierre Moscovici, yeni şeffaflık kurallarının altı ay içinde ve kâr bildirimlerini de bir yıl içinde başlaması gerektiğini vurguladı ve ekledi:

"Şeffaflık, cephanemizdeki en güçlü silahımız. Yeni şeffaflık yasası sayesinde kültürel gizliliği engelleyebilecek ve vergi kaçakçılığı yapan kişilerin cezasız kalma fikrini ortadan kaldırabileceğiz. Bu insanlar vampir gibi. Işıktan başka bir şeyden korkmuyor gibi görünüyorlar ve bu yüzden ışığı biz üretmeliyiz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)