E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den YPG'ye uçaksavar sistemi---

ABD'den YPG'ye uçaksavar sistemi

ABD'den YPG'ye uçaksavar sistemi
16 Ocak 2018 - 10:37 borsagundem.com

ABD ile PYD arasında yapılan gizli anlaşma gereği Afrin'deki YPG militanlarına uçaksavar füze sistemleri verildiği iddia edildi

Esad yanlısı olduğu bilinen “Al Masdar” haber sitesi, ABD yönetimiyle PYD arasında yapılan gizli anlaşma gereği Afrin’deki YPG militanlarına seyyar uçaksavar füze sistemleri teslim edildiğini duyurdu.

Rus RİA haber ajansının söz konusu siteye dayanarak aktardığı habere göre markası bilinmeyen omuzdan atılabilen kısa menzilli seyyar uçaksavar sistemleri geçtiğimiz hafta gizlice bölgeye ulaştırılarak Afrin’deki YPG temsilcilerine teslim edildiği belirtildi. Haberde ayrıca omuzdan atılan seyyar uçaksavar füzelerinin Suriye’deki batı koalisyonu anlaşmaları çerçevesinde değil, ABD’nin şahsen PYD ile yaptığı ikili gizli anlaşma çerçevesinde teslim edildiğinin altı çizildi. (Nerdun Hacıoğlu/Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • korkma16 Ocak 2018 13:42

    uçaksavarlar bize karşı verildi zaten,ışıdin uçağımı varda düşürecekler,istediği dümeni çevirsinler türkiye için güzel bir askeri tatbikat olur,askerimiz için iyi bir eğitim olur.şehitlik yazılmışsa zaten o askeri elektrik çarpar .araç devrilir gene şehit olacağı varsa kimsenin ömrünü uzatamayız.bu coniler kore gazisi kaldıysa gidip sorsalardı türk askerini zaten bu hataya düşmezlerdi.şaşırdığım oradki piyonlar neye güveniyor bu abd girdiği 104 savaşın sadece 3ünü kazanabilmiş komik bir dev.

  • Yerli16 Ocak 2018 13:00

    Bu tür silahlardan yerli üretmek lazım her isabet alan aracımıza karşı ferörün arkasındaki devletin aynı aracından indirmek lazım

  • gobel6616 Ocak 2018 12:50

    Irak ordusu karşısında bir hafta dayanamayanların Türk ordusuna kafa tutması, bu bit yavrularının ne kadar cahil olduğunu gösterir. ABD'nin verdiği her techizat şimdiden Türkiye'ye hibe edilmiş sayılır.

  • Cüneyt16 Ocak 2018 12:35

    Parayla yada özel operasyonlarla ellerinden almak lazım

  • KILIÇ16 Ocak 2018 12:01

    ABARTACAK KONU YOK HEPSİ GEBERTİLECEK .ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN TÜRKÜN TOKATI AGIR OLDUGU ANLAŞILACAK

  • KERİM 16 Ocak 2018 11:42

    UÇAK OLMAZSA NE YAPACAKLAR BU SİLAHLARI USTURUPLU Bİ ŞEKİLDE ELLERİNDEN ALMAK LAZIM BİZ VE OSO KULLANIRIZ

  • ama16 Ocak 2018 13:43

    o füzesavarlar zaten uçaklara karşıkullanılıyor,uçağın olması gerekmez.

  • olamaz16 Ocak 2018 11:33

    bu kadarı da olamaz. ne kadar şehit vereceksek verelim, çanakkale ruhu ile bunları acilen temizlemeliyiz. yılanın başını ezmeliyiz.

  • Şimşek16 Ocak 2018 11:26

    uçaksavarlar, uçakların iniş kalkışını tehdit etmediği sürece sorun yok zaten edemez. TSK fırtına obüslerini ve lazer güdümlü bomba kullanıyor. İHA'lar yüksekte uçuyor. 40 km menzilli Fırtına obüsü 3 mermiyi farklı yükselişlerde ve zamanlarda göndererek aynı anda hedefe düşmesini sağlıyor.

  • eksik olmuş16 Ocak 2018 11:34

    helikopterler böyle bir harekatın ana unsurlarındandır ve bu füzelere kolayca hedef olur...