E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den referandum açıklaması: Çok riskli ---

ABD'den referandum açıklaması: Çok riskli

ABD'den referandum açıklaması: Çok riskli
22 Eylül 2017 - 21:49 borsagundem.com

ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi, Kuzey Irak'ta düzenlenmesi planlanan referandum hakkında "Çok riskli ve ABD'nin kontrol edebileceği bir şey değil" diye konuştu

ABD'nin DEAŞ'la Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk gazetecilere yaptığı açıklamada, IKBY tarafından Kuzey Irak'ta 25 Eylül'de yapılacağı belirtilen referandumla ilgili "Çok sayıda korkunç risk taşıyor" nitelendirmesinde bulundu. McGurk, "Kuzey Irak'taki referandum çok sayıda korkunç risk taşıyor ve sonuçları itibariyle bunlar ABD'nin kontrol altında tutabileceği riskler değil" dedi.

DEAŞ'la mücadelenin geldiği nokta konusunda da açıklamalarda bulunan McGurk, daha önce DEAŞ tarafından kontrol altında tutulan kara parçalarının DEAŞ'ın elinden alındığını belirtti.

Daha önce terör örgütü DEAŞ tarafından kontrol altında tutulan toprak büyüklüğünün 80 bin kilometrekare olduğunu ve bu alanda yaşayan 4 milyonu Iraklı, 2.2 milyonu ise Suriyeli toplam 6.2 milyon kişinin artık DEAŞ'ın kontrolü altından kurtarıldığını ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dikkat et 22 Eylül 2017 22:48

    Vatandaş Rıza denen süfli... Bahsettiğin senin babanın oğlu değil aklını başına al ve terbiyeli ol ... Yakında sana da bir çelp gelirse şaşırma sonra ...

  • VATANDAŞ RIZA22 Eylül 2017 22:28

    VER GAZI TAYYİP ERDOĞANA....