E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Münbiç açıklaması: Çekilme niyetimiz yok---

ABD'den Münbiç açıklaması: Çekilme niyetimiz yok

ABD'den Münbiç açıklaması: Çekilme niyetimiz yok
23 Mart 2018 - 06:06 borsagundem.com

ABD'nin Münbiç'teki askeri varlığına dair Pentagon net bir açıklama yapmaktan çekinirken, ABD Dışişleri Bakanlığınca, "Münbiç'ten çekilmek gibi bir niyetimiz yok." ifadesi kullanıldı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ve Dışişleri Bakanlığı, günlük basın toplantısında Münbiç'teki ABD askerlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pentagon'daki CENTCOM Sözcüsü Adrian Rankine Gallowey, "Münbiç'ten çekilme gibi bir niyetiniz var mı?" şeklindeki soruya şöyle cevap verdi:

"Koalisyon güçleri şu anda Menbiç bölgesinde bulunuyor. DEAŞ kontrolünden kurtarılmış diğer bölgelerde olduğu gibi koalisyon güçleri Menbiç bölgesinde yerel sivil konseyin istikrarı sağlaması için destekliyor. Operasyonel güvenlik gerekçesiyle daha fazla açıklama yapamayız."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN FARKLI YORUM

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ve aynı zamanda Kamu Diplomasisinden sorumlu Müsteşar Vekili Heather Nauert'e de Dışişleri Bakanlığı brifinginde benzeri bir soru yöneltildi.

Sözcü, "Türkiye ile görüşmelerimiz devam ediyor. Henüz bir sonuca bağlanmadı." ifadesini kullandı.

Görüşmelerin devam etmesini umduklarını belirten Sözcü, "ABD'nin Münbiç'teki varlığı"na ilişkin olarak, "Bizim çekilmek gibi bir niyetimiz yok fakat bu noktadan sonrasını ABD Savunma Bakanlığına sormalısınız." dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SEÇMEN23 Mart 2018 10:30

    Türkiye, ortadoğu ve asyadaki diktatöryal rejimlere özeneceğine, M. Kemal in işaret ettiği gibi, batı demokrasisi hedefinden asla vazgeçmemelidir, bunun aksini düşünenler ülkeye ihanet içinde olacaklardır... ülkemizin geleceği ve kurtuluşu batı medeniyetlerinden geçmektedir. ancak bu demokrasiyi insan hak ve özgürlüklerini ve medeniyeti içlerine sindiremeyen, tek adamlık rejimi hevesinde olanlar elbette böyle bir demokrasi istemezler, onların istediği güdebilecekleri seçmen kitleleri olacaktır.

  • Şimşek23 Mart 2018 08:53

    Türkiye 90'lı yıllarda yaşadığı rezilliği bir daha yaşamaması için Batı ile arasına mesafe koymalı. Türkleri içlerine almazlar. Biz ne kadar yanaşırsak o kadar suistimal ederler. Türkiye gümrük birliğinden çıkmalıdır. Nükleer teknolojiye sahip olunmalı, Rusya,Çin,İran,Hindistan vesaire ile ilişkiler geliştirilmelidir.