E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den İran açıklaması: Gereken adımı atacağız---

ABD'den İran açıklaması: Gereken adımı atacağız

ABD'den İran açıklaması: Gereken adımı atacağız
21 Mayıs 2018 - 20:45 borsagundem.com

Pentagon Sözcüsü Albay Manning, ABD ordusunun "İran'ın kötü niyetli faaliyetlerine" karşı gerekli tüm adımları atacağını söyledi

Haftalık basın brifinginde konuşan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Rob Manning, ABD Dışişleri Bakanı  Mike Pompeo'nun İran'a şart koştuğu koşullara ilişkin soruları yanıtladı.

Pompeo'nun açıklamaları kapsamında Pentagon'un da bir adım atıp  atmayacağına ilişkin soruya Manning, "İran'ın bölgedeki kötü niyetli  faaliyetlerinin faydalı olmadığını söyledik. Onlar bölgede istikrarı bozan bir  güçtür. Spesifik adımlara girmeyeceğim ancak İran istikrarsızlık yaratan bir  güçtür ve bunu engellemek için elimizden geleni yapacağız." yanıtını verdi.

İran'ın bölgedeki etkisini kırmak için topyekun bir çaba söz konusu  olduğuna işaret eden Manning, gerektiği takdirde Pentagon'un yeni adımlar  atacağını söyledi.

ABD'NİN İRAN'A KARŞI DEAŞ KARŞITI KOALİSYON KURMASI

Manning, geçen hafta Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'in,  "ABD'nin İran'a karşı DEAŞ karşıtı koalisyona benzer bir koalisyon için  müttefikleriyle görüştüğüne" yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine  Pentagon'un bu açıklamaya yaklaşımına ilişkin bir soruyu şöyle cevapladı:

"Bayan Nauert'in açıklamalarını tasdik ediyorum. Bildiğiniz üzere  Pentagon-Savunma Bakanlığı bir planlama organizasyonudur. Daha önce de dediğimiz  gibi İran'ın bölgedeki kötü niyetli etkisine karşı gereken her adımı atacağız. Şu  aşamada dile getirmek istediğim kısım bu kadar."

İRAN'A SURİYE'DEN ÇEKİLME ÇAĞRISI

Pompeo'nun açıklamalarının sorulması üzerine Manning'in yorumları ise  kafaları karıştırdı.

Manning'e, "Pompeo'nun İran'a Suriye'deki tüm kuvvetlerini çekme  çağrısında bulunduğu hatırlatılarak, ABD ordusunun bu şartın yerine getirilmesi  konusunda bir adım atacağını söylemenin doğru olup olmayacağı" soruldu.

ABD ordusunun İran'ın bölgedeki faaliyetlerine karşı gerekli her adımı  atacağını yineleyen Manning, İran'ın Suriye'deki varlığına yönelik bir adım atıp  atmayacağına ilişkin soruyu ise yanıtsız bıraktı.

POMPEO'DAN İRAN'A 12 ŞART

Dışişleri Bakanı Pompeo, İran'a nükleer silah üretimini durdurması ve  Ortadoğu'daki "terör gruplarına" desteğini kesmesi çağrısında bulunarak, aksi  halde bu ülkeye "tarihin en sert yaptırımlarının uygulanacağını" açıklamıştı.

Pompeo, İran'ın uranyum üretimini sonlandırması, İran'da tutuklu ABD  vatandaşlarının serbest bırakılması, İran'ın Irak'ın toprak bağımsızlığına saygı  duyması, Yemen'de Husilere desteğine son vermesi ve İran Devrim Muhafızları Kudüs  Güçleri'ne desteğini sonlandırması dahil 12 şart sıralamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • POLAT ALEMDAR21 Mayıs 2018 23:10

    abd dünya yı aynen mafya gibi yönetiyor.kendisi atom bombası kullanıyor, fransa, israil,ingiltere,israil kullanacak bir müslüman ülkesi kullanır ise yasak.bunların bir sonu gelmelidir.

  • Yaziyorum21 Mayıs 2018 20:57

    Turkiye vaziyet. Alsin otalik fena karisacak