E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'deki o suçlamalara Kremlin'den yanıt---

ABD'deki o suçlamalara Kremlin'den yanıt

ABD'deki o suçlamalara Kremlin'den yanıt
19 Şubat 2018 - 16:56 borsagundem.com

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, özel savcı Robert Mueller'in yönettiği soruşturma sonucunda ortaya atılan iddialara yönelik önemli açıklamalarda bulundu

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, özel savcı Robert Mueller'in yönettiği soruşturma sonucunda ortaya atılan ve Rusya'dan 13 kişi ve 3 Rus şirketin ABD'deki seçimlere Donald Trump lehine sonuçlanması için müdahale ettiği iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Gazetecilere konuşan Peskov, "Hâlâ Rusya'nın ABD'nin içişlerine müdahale ettiğine yönelik yeterli bir kanıt görmedik. Bunlar Rusya vatandaşlarına yönelik suçlamalar, ancak Washington'dan daha önce de Rusya, Kremlin ve Rusya hükümetinin müdahalede bulunduğuna ilişkin suçlamalar duymuştuk. Rusya'nın bu olayda yer aldığını gösteren hiçbir şey yok, olamaz da" ifadelerini kullandı. 

Suçlamaların asılsız olduğunu vurgulayan Peskov, "Bu bulgunun hiçbir dayanağı yok. Detaylı değil, adil değil ve yazılanları kabul edemeyiz. Rusya müdahale etmedi. Başka ülkelerin içişlerine müdahale etmek gibi bir adeti olmadı, şimdi de öyle yapmıyor" dedi.

NE OLMUŞTU?

Özel savcı Robert Mueller tarafından yürütülen, FBI'ın Rusya'nın 2016'daki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarıyla ilgili soruşturmada 13 Rus vatandaşı ve 3 Rus şirkete suçlama yöneltildi. 

37 sayfalık raporda, bu tarafların seçimlere Trump lehine etki ettiği ileri sürüldü. Raporda Rusya hükümetine dair bir ifade yer almadı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da suçlamaları absürt olarak nitelemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)