E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de tüketici kredileri beklentileri aştı---

ABD'de tüketici kredileri beklentileri aştı

ABD'de tüketici kredileri beklentileri aştı
08 Nisan 2017 - 09:50 borsagundem.com

ABD'de tüketici kredileri Şubat'ta, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 15.2 milyar dolar (yüzde 4.8) artarak 3 trilyon 792 milyar dolara ulaştı

ABD Merkez Bankasının (Fed) raporuna göre, tüketici kredileri tutarı Şubat'ta, geçen yılın aynı dönemine kıyasla 15.2 milyar dolar (yüzde 4.8) artarak 3 trilyon 792 milyar dolara ulaştı. Veriye ilişkin artış beklentisi 15 milyar dolar olarak belirlenmişti.

Tüketici kredileri tutarındaki artışta kredi kartı ve benzeri devir yapan kredilerin yüzde 3.5; ev, araba ve öğrenci kredileri gibi devir yapmayan kredilerin ise yüzde 5.3 artması etkili oldu.

Raporda, ayrıca Ocak ayı tüketici kredilerindeki artışın ise 8.8 milyardan 10.8 milyar dolara revize edildiği bildirildi. Tüketici kredileri Ocak'ta yukarı yönlü revizeye rağmen Nisan 2013'ten bu yana en düşük seviyesini kaydetmiş oldu.

Analistler, Ocak'ta zayıfladıktan sonra şubatta toparlanan tüketici kredilerinin, kişisel harcamaları destekleyeceğini öngörüyor. ABD'de kişisel tüketim harcamaları yaklaşık 18.5 trilyon dolarlık gayrisafi yurtiçi hasılanın yaklaşık yüzde 70'ini oluşturuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)