E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiABD'de terör nedeniyle okullar kapatıldı---

ABD'de terör nedeniyle okullar kapatıldı

ABD'de terör nedeniyle okullar kapatıldı
15 Aralık 2015 - 17:24 borsagundem.com

ABD'nin Los Angeles kentinde terör nedeniyle okullar kapatıldı

ABD'de Los Angeles bölgesindeki tüm devlet okulları, henüz net olarak açıklanmayan bir "tehdit" nedeniyle kapatıldı. Okulların tek tek aranmasına karar verildi.

AFP'nin haberine göre; yetkililer, söz konusu tehdidin okul sistemi ve 640 bin öğrenciyi hedef aldığını belirtti. Tehdidin, elektronik ortamda atılan bir mesaj yoluyla iletildiği açıklandı.

BOMBA İDDİASI
Los Angeles basını, okulların kapanmasına, bomba ihbarının neden olduğunu öne sürdü.

Yetkililer, 1000'den fazla okulu kapsayan kapatma önlemine neden olan tehdide ilişkin Los Angeles polisinin yanı sıra FBI'a da haber verildiğini duyurdu.

Tüm okulların güvende olduğu kesinleşene kadar okulların kapalı kalacağı duyuruldu. Bölgedeki ebeveynlerden çocuklarını okula getirmemeleri istendi. 

Los Angeles bölgesindeki okulların müfettişi Ramon Cortines, "Bir okulun yönetim kurulu başkanına bu tehdit yapılmış. Bir okuldan bahsedilmiyor, birkaç okul söyleniyor ve bombaların paketlerde veya sırt çantalarında olabileceği iddiası var. Tehdidin ulaştığı kişiyle konuştuktan sonra bütün okulların kapanması gerektiği yönünde bir karar aldım" dedi.

"ÇOCUĞUNUZU OKULA GETİRMEYİN"
Tüm okulların güvende olduğu kesinleşene kadar okulların kapalı kalacağı duyuruldu. Bölgedeki ebeveynlerden çocuklarını okula getirmemeleri istendi.

Anaokulundan liseye kadar 643 bin öğrenciyi etkileyen kararın alınmasına yol açan tehdit, IŞİD'den ilham alan evli bir çiftin Los Angeles'ın yaklaşık 100 kilometre doğusundaki San Bernardino kentinde 14 kişiyi vurarak öldürmesinden yaklaşık iki hafta sonra geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kapitalizmin sonucu15 Aralık 2015 22:23

    Bakiniz ben ne koministim ne fasist, fakaaaaat zengin insanlarin gitgide fakirleri daha cok somurmesine, adaletsizligine karsiyim , iste bu terorizm insanlari somuren zenginlerin açgozlulugunun bir eseridir, esitlik ne kadar imkansizsa, herkesin evinde huzurla yasamasi icin adaletli ve ozverili olmak sart