E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'de polis iki silahsız siyahiyi öldürdü---

ABD'de polis iki silahsız siyahiyi öldürdü

ABD'de polis iki silahsız siyahiyi öldürdü
28 Aralık 2015 - 01:28 borsagundem.com

Chicago polisi, aile içi şiddet ihbarı üzerine gittiği evde bulunan 19 yaşındaki genci ve aynı binadaki başka bir kadını vurarak öldürdü

ABD'nin Chicago kentinde polis, aile içi şiddet ihbarı üzerine gittiği evde bulunan 19 yaşındaki genci ve aynı binadaki başka bir kadını vurarak öldürdü. Polis, kadına kazara ateş edildiğini savundu.

Edinilen bilgiye göre, Chicago polisi, kentin güneyinde aile içi  şiddet ihbarı üzerine gittiği binada mühendislik fakültesi öğrencisi 19 yaşındaki  Quintonio LeGrier ve 55 yaşında 5 çocuk annesi Bettie R. Jones'u silahla vurarak  öldürdü. 
 
Polisten yapılan açıklamada, Quintonio LeGrier'in babasının çağrısı  üzerine olay yerine gidildiğini ve gencin tehlike oluşturması üzerine vurulduğu,  kadının ölümünün ise "kazara" meydana geldiği belirtilerek kadının yakınlarına  başsağlığı dilendi. 
 
ABD medyasında yer alan haberlerde, iki kurbanın da siyahi ve silahsız  olduğu ifade edildi. Olay sırasında gencin elinde beyzbol sopası bulunduğu da öne  sürüldü. 
 


Quintonio LeGrier'in babasının, oğlunun şiddet uyguladığı iddiasıyla  polisi aradığı, komşuları olan Bettie R. Jones'tan da polis ulaşınca eve  yönlendirmesini istediği belirtildi ancak kadının nasıl bir kazaya kurban  gittiğine ilişkin detay verilmedi. 
 
LeGrier'in annesi de basına yaptığı açıklamada, oğlunun psikolojik  sorunları olduğunu ve bazen sesini yükseltebildiğini ancak şiddete meyilli  olmadığını savundu. 
 
Chicago'da geçen yıl beyaz bir polis 17 yaşındaki siyahi çocuğu yol  ortasında defalarca kez ateş ederek öldürmüştü. Kasım ayında olayın  görüntülerinin yayınlanması üzerine kentte polis karşıtı eylemler yaşanmış, polis  memuruna ise cinayet suçlaması yöneltilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)