E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD'de petrol stoklarında artış sınırlı düzeyde---

ABD'de petrol stoklarında artış sınırlı düzeyde

ABD'de petrol stoklarında artış sınırlı düzeyde
23 Şubat 2017 - 22:57 borsagundem.com

ABD'de ham petrol stokları 17 Şubat tarihinde sona eren bir haftalık sürede beklentilerin altında kalan bir artış gösterdi

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından bugün yapılan açıklamaya göre ABD'de ham petrol stokları 17 Şubat tarihinde sona eren bir haftalık sürede beklentilerin altında kalan bir artış gösterdi ve yakıt arzı geriledi.

EIA'nın açıklamasına göre ham petrol stokları 17 Şubat haftasında bir önceki haftaya göre 564 bin varil artarak, 518.7 milyon varil oldu. Açıklanan stok rakamı yılın bu zamanı için tarihi ortalamaların üzerinde bir seviyeyi ifade etti. Beklentiler artışın 3.4 milyon varil olacağı yönündeydi.

Benzin stokları 2.6 milyon varil gerileyerek 256.4 milyon varil oldu. Analistlerin beklentileri benzin stoklarının 1.2 milyon varil gerileyeceği yönündeydi.

Kalorifer yakıtı ve mazottan oluşan dizel ürün stokları ise 4.9 milyon varil düşüşle 165.1 milyon metre küp seviyesine geriledi. Beklentiler bu alanda 400 bin varil düşüş yaşanacağı yönündeydi.

ABD'de rafinerilerin kapasitesi ise bir önceki haftaya göre 1.1 puan gerileyerek yüzde 84.3 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)