E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de özel sektörde istihdam beklentilerin altında kaldı---

ABD'de özel sektörde istihdam beklentilerin altında kaldı

ABD'de özel sektörde istihdam beklentilerin altında kaldı
04 Mayıs 2016 - 15:18 borsagundem.com

ABD'nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam analistlerin beklentilerinin altında kaldı.

ADP ve Macroeconomic Advisers tarafından hazırlanan indikatörlere göre, Nisan ayında özel sektörde istihdam 156 bin artış gösterdi. Piyasalarda beklenti 196 bin artış olacağı yönündeydi. Bir önceki ayın rakamı 200 binden 194 bine revize edildi. Küçük işletmelerde istihdamın 93 bin arttığı ayda, orta boy işletme istihdamı 39 bin, büyük boy işletme istihdamı 24 bin yükseldi.
Aynı ayda özel sektörde mal üretenlerin istihdamı 11 bin azalırken, hizmet üretenlerin istihdamı 166 bin arttı. Sektör bazında bakıldığında inşaat sektöründe 14 bin, ticaret, kamu ve nakliye sektöründe 25 bin, finans sektöründe 4 bin, beyaz yakalıların çalıştığı profesyonel iş sektörü ise 27 bin kişi yeni istihdam yaratıldı. İmlat sektöründe ise istihdam 13 bin azaldı.
ADP ve Macroeconomic Advisers, her ay istihdam verileri açıklanmadan önce özel sektörde istihdam büyümesini açıklıyor. İstihdam verileri cuma günü açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)