E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de özel sektörde istihdam beklentilerin altında geldi---

ABD'de özel sektörde istihdam beklentilerin altında geldi

ABD'de özel sektörde istihdam beklentilerin altında geldi
05 Ocak 2017 - 16:20 borsagundem.com

ABD'nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam analistlerin beklentilerinin altında geldi

ADP ve Macroeconomic Advisers tarafından hazırlanan indikatörlere göre, Aralık ayında özel sektörde istihdam 153 bin artış gösterdi. Piyasalarda beklenti 168 bin artış olacağı yönündeydi. Bir önceki ayın rakamı 216 binden 215 bine revize edildi. Küçük işletmelerde istihdamın 18 bin arttığı ayda, orta boy işletme istihdamı 71 bin, büyük boy işletme istihdamı 63 bin yükseldi.

Aynı ayda üretim sektörünün istihdamı 16 bin düşüş gösterirken, hizmet sektöründe istihdam 169 bin arttı. Üretim sektörünün alt gruplarından inşaat sektöründe 2 bin, doğal kaynaklar ve madencilik sektöründe 5 bin ve imalat sektöründe 9 bin istihdam düşüşü yaşandı.

Hizmet sektörünün alt gruplarından ticaret, taşımacılık ve kamu grubunda 17 bin, bilişim sektöründe 6 bin düşerken, finans sektöründe 10 bin, Profesyonel iş hizmetlerinde 24 bin, eğitim ve sağlık hizmetlerinde 29 bin, turizm sektöründe 18 bin, diğer hizmetlerde 11 bin artış meydana geldi.

Aynı ayda bayilik(Franchise) sektörü istihdamı ise 23 bin artış gösterdi. ADP ve Macroeconomic Advisers, her ay istihdam verileri açıklanmadan önce özel sektörde istihdam büyümesini açıklıyor. İstihdam verileri cuma günü açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)