E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de özel sektörde istihdam beklentileri aştı---

ABD'de özel sektörde istihdam beklentileri aştı

ABD'de özel sektörde istihdam beklentileri aştı
30 Kasım 2016 - 16:30 borsagundem.com

ABD'nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam analist beklentilerinin üzerinde geldi

ADP ve Macroeconomic Advisers tarafından hazırlanan indikatörlere göre, kasım ayında özel sektörde istihdam 216 bin artış gösterdi. Piyasalarda beklenti 170 bin artış olacağı yönündeydi. Böylece Haziran ayından bu yana en yüksek artış yaşandı.

Bir önceki ayın rakamı 147 binden 119 bine revize edildi.

Küçük işletmelerde istihdamın 37 bin arttığı ayda, orta boy işletme istihdamı 89 bin, büyük boy işletme istihdamı 90 bin yükseldi.

Aynı ayda üretim sektörünün istihdamı 11 bin düşüş gösterirken, hizmet sektöründe istihdam 228 bin arttı.

Üretim sektörünün alt gruplarından inşaat sektöründe 2 bin artarken, doğal kaynaklar ve madencilik sektöründe 4 bin ve imalat sektöründe 10 bin kişi istihdam düşüşü yaşandı.

Hizmet sektörünün alt gruplarından ticaret, taşımacılık ve kamu grubunda 69 bin, finans sektöründe 12 bin, Profesyonel iş hizmetlerinde 68 bin, eğitim ve sağlık hizmetlerinde 43 bin, diğer hizmetlerde 8 bin artış olurken, bilişim sektöründe 10 bin düşüş yaşandı.

Aynı ayda bayilik(Franchise) sektörü istihdamı ise 15 bin 100 artış gösterdi.

ADP ve Macroeconomic Advisers, her ay istihdam verileri açıklanmadan önce özel sektörde istihdam büyümesini açıklıyor. İstihdam verileri cuma günü açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)