E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de ithalat fiyatları beklentiyi aştı---

ABD'de ithalat fiyatları beklentiyi aştı

ABD'de ithalat fiyatları beklentiyi aştı
15 Kasım 2016 - 20:52 borsagundem.com

ABD'de ithalat fiyatları Ekim ayında artış gösterdi

Amerika ithalat fiyatları ikinci defa Ekim ayında da yükseliş gösterdi ve petrol giderleriyle motorlu taşıtların fiyatları arttı. Buna rağmen doların artan gücü, enflasyonun bastırılmasını sağladı.

Amerikan Çalışma Bakanlığı bugün bir açıklama yaptı ve ithalat fiyatlarının geçtiğimiz aya göre yüzde 0.5 yükseldiğini dile getirdi. Ekim ayına kadar olan 12 aylık süreçte ithalat fiyatları yüzde 0.2 oranında düşmüştü ve bu 2014'ün Temmuz ayından bu yana en düşük rakamdı.

Doların güç kazanması ülkede deflasyon ithalatını artırırken, geçen ay ithal edilen petrol fiyatı yüzde 7.5 gerileme yaşamıştı. İthal edilen gıdalar ise yüzde 0.6 düşüş yaşadı.

Amerika'da Ekim ayında yüzde 0.4'lük ithalat fiyat artışı beklenirken, sonuç olarak rakam ufak bir artışla yüzde 0.5 olarak karşımıza çıktı. İhracat fiyatları ise genele vurunca, bir sene önceye göre yüzde 1.1 düşüş yaşamış durumda.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)