E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de endeks vadelileri sert düştü---

ABD'de endeks vadelileri sert düştü

ABD'de endeks vadelileri sert düştü
06 Aralık 2018 - 10:50 borsagundem.com

ABD'de S&P 500 Endeks vadelileri sert düşerek Eylül sonundan beri süregelen çöküşün bitmediğinin sinyalini verdi

ABD Endeks vadelileri sert düşerek piyasadan Eylül sonundan beri 3 trilyon dolardan fazla silen çöküşün bitmediğinin sinyalini verdi.

S&P 500 Endeks vadeli kontratları, Salı günkü kapanışına göre yüzde 1.9 ekside seyretmesi sonrasında kaybını bir miktar azalttı. Endeks vadelileri, TSİ 10:25'te yüzde 0.93 düşerek 2,676.75 puan oldu.

CME Group sözcüsüne göre Borsa, seans başındaki satış dalgasının çok yoğun olması nedeniyle işlemlere aralıklı olarak ara verdi.

Çinli teknoloji devi Huawei'nin CEO'sunun şirketin (Kanada Adalet Bakanlığı'na göre) ABD'nin İran yaptırımlarını delmesiyle bir ilişkisinin olabileceği ihtimaliyle Vancouver'da tutuklanması Çin – ABD ticaret ilişkilerine ilişkin endişeleri pekiştirdi.

Buna rağmen traderlar, piyasalardaki satışın büyüklüğü karşısında şaşırdı. Bazı traderlar sert düşüşte, Çarşamba günü piyasanın kapalı ve vadelilerde seansın kısa olmasının önemli olduğunu belirtiyor.

Newbridge Securities baş piyasa stratejisti Donald Selkin, “Vadeliler önceki seans yukarıdaydı fakat bu akşam baktığımda 'Aman Tanrım' dedim. Dün akşam ve gün boyu artıda olmalarından dolayı şaşırdım. İyimserlik neden aniden kayboldu?” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Reha06 Aralık 2018 10:57

    Hazırlıklar yapılıyor bizim borsada da sert çıkışlar olabilir. 2019 kara kapaklı ekonomist dergisi bakalım ne kadar kara bi 2019 olacak