E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD’de 345 milyon dolarlık dolandırıcılık---

ABD’de 345 milyon dolarlık dolandırıcılık

ABD’de 345 milyon dolarlık dolandırıcılık
20 Eylül 2018 - 13:30 borsagundem.com

Büyük vurgun ülkeyi sarstı. Sahte belgeler ve yalan vaatlerle yatırımcıları kandıran, “Ponzi Düzeni”yle de paraları toplayan üç sahtekar SEC’ten kaçamadı…

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin SPK’sı SEC, sahte tüketici borç portföyü satışı ve buna ek olarak “Ponzi Düzeni” denen yöntemle ülke genelinde yapılan büyük vurgunu ortaya çıkardı. Olmayan kâr vaatleriyle kandırdıkları yatırımcıları ve yatırımcılardan gelen paralarla kurulan ödeme şekli üzerinden de sisteme girenleri 345 milyon dolandıran 3 kişi SEC’e yakalandı. Sahtekarlar hakkında dava açıldı.  

SEC’in suç duyurusuna göre Kevin B. Merrill, Jay B. Ledford ve Cameron Jezierski, tüketici borç portföylerinin satın alınması ve yeniden satılmasıyla ilgili önemli kârlar vadetti. Ancak üçlünün yatırımcıları ikna etmek için sahte bir web ağı kurduğu, sahte belgeler kullandığı anlaşıldı.
Sanıkların ayrıca katılımcılardan gelen parayla işleyen ve “Ponzi Düzeni” denen sistemle de yatırımcıları dolandırdıkları belirlendi.
Bunun yanında Merrill ve Ledford'un 25 lüks otomobile 10,2 milyon dolar, 7 karat pırlanta yüzük için 330.000 dolar ödediği, söz konusu lüks harcamalar için de en az 85 milyon dolarlık yatırım fonunun çalındığı ifade edildi. Vurgunun toplamda 345 milyon dolara ulaştığı belirtildi.

Büyük dolandırıcılık sanıklarına açılan davanın devam ettiği öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)