E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'li dev şirketler ülkeleri geride bırakıyor---

ABD'li dev şirketler ülkeleri geride bırakıyor

ABD'li dev şirketler ülkeleri geride bırakıyor
01 Ağustos 2015 - 04:10 borsagundem.com

BİST'in 53 milyar dolarlık büyüklüğü, ABD şirketi Time Warner ile aynı. General Electric 270 milyar dolar piyasa değeriyle Brezilya borsasının önünde

Dünyanın önde gelen yatırım bankalarından Merrill Lynch, ABD'nin borsaya kote en büyük şirketlerinin bazı gelişen ülke borsalarından bile büyük olduğuna işaret etti. Merrill Lynch raporuna göre, Borsa İstanbul, 53 milyar dolarlık büyüklüğüyle ABD'li şirket Time Warner Cable ile aynı büyüklüğe sahip.

Son dönemde yaptırımların etkisiyle büyük bir ekonomik kriz yaşayan Rusya Borsası ise 135 milyar dolarlık büyüklüğüyle ABD'li teknoloji devi Intel ile aynı büyüklükte.

Avrupalı kreditörlerle son dakikada anlaştı halde ülke içindeki anlaşmazlıklarıyla gündemden düşmeyen Yunanistan borsası ise 13 milyar dolarlık büyüklüğüyle ile otel ve uçak bileti araştırmaları için kullanılan Expedia sitesinin bile gerisinde kalıyor.

Dünyanın en büyük gelişen ülkelerinden Hindistan'ın borsası ABD'li dev bankalardan Wells Fargo'yu geride bırakabildi. Hindistan borsasının büyüklüğü 305 milyar dolarken, Well Fargo'nun piyasa değeri 297 milyar dolar.

Yine büyük gelişen ülkelerden Brezilya'da borsanın büyüklüğü 258 milyar dolar iken ABD'li dev şirket General Electric'in piyasa değeri 270 milyar dolar.

Diğer ülkeler ise:
-Meksika borsası 169 milyar dolar ile 168 milyar dolar piyasa büyüklüğüne sahip Chevron'u az farkla geride bırakıyor.
-Şili borsası, 45 milyar dolarlık büyüklüğüyle kablo yayın devi Netflix ile aynı piyasa büyüklüğüne sahip.

-Güney Afrika borsası ise 296 milyar dolarlık büyüklüğüyle, 273 milyar dolar piyasa değerine sahip Johnson & Johnson'ı geride bırakabiliyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)