E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de tüketici güveni 11 yılın zirvesinde---

ABD'de tüketici güveni 11 yılın zirvesinde

ABD'de tüketici güveni 11 yılın zirvesinde
31 Ocak 2015 - 01:28 borsagundem.com

ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi ocakta 98,1'e yükselerek son 11 yılın en yüksek seviyesini kaydetti

ABD'de Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi (UMICH) ocak ayında 98,1'e çıkarak, son 11 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. 

Michigan Üniversitesi tarafından bugün açıklanan verilere göre, UMICH ocakta önceki aya kıyasla 4,5 puan artarak 98,1'e yükseldi. Bu sonuçla, Ocak 2004'ten bu yana en yüksek seviyesini kaydeden endekse ilişkin beklenti 98,2 düzeyindeydi.

Bu arada, endeks çalışması kapsamında yapılan ankette, tüketicilerin yıllık enflasyon beklentisinin ocakta yüzde 2,5'e gerilediği görüldü. Geçen yılın aralık ayına kıyasla yüzde 0,3 gerileyen enflasyon beklentisi, böylece eylül 2010'dan bu yana en düşük seviyesinde ölçüldü. 

Endeksle ilgili yapılan yazılı açıklamada, tüketici güveninin istihdam sektöründeki iyileşme ve düşen petrol fiyatlarıyla arttığı vurgulanırken, işçi ücretlerine yönelik beklentilerin de yükseldiği ifade edildi. ABD'de bugün açıklanan gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) rakamları da tüketici harcamalarının 2014'ün son çeyreğinde yüzde 4,3 yükselerek, son 9 yılın en yüksek artışını kaydettiğini ortaya koydu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)