E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de Noel öncesi alışverişler arttı---

ABD'de Noel öncesi alışverişler arttı

ABD'de Noel öncesi alışverişler arttı
23 Aralık 2014 - 06:48 borsagundem.com

ABD’de tüketiciler bu yıl Noel tatili öncesinde harcamaları yüzde 2.4 artırdı

ABD’de tüketiciler bu yıl Noel tatili öncesindeki hafta sonunda yüzde 2.4 fazla harcama gerçekleştirerek perakendecilere 2014 yılı sonunda destek sağlamış oldu.

Süper Cumartesi olarak bilinen hafta sonu süresince satın alımlar 42 milyar dolara ulaştı. New York Connectşcut’ta bulunan ve bir araştırma firması olan Customer Growth Partners başkanı Craig Johnson’ın yaptığı açıklamaya göre geçtiğimiz sene aynı hafta sonunda bu miktar 41 milyar dolar idi.

Yılın en yoğun alışveriş günlerinden biri olan Noel öncesindeki Cumartesi görülen performans, bu tatil sezonunun önceki tahminlerin altında kalabileceğine işaret ediyor. Beklentiler 3 yılın en iyi performansının görüleceği yönündeydi. Johnson’a göre Kasım ve Aralık aylarında satışlar yükselmiş olsa da söz konusu ivmelenme, yavaş başlangıcı telafi etmeye yeterli olmayacak.

Johnson, “Satışlardaki ivmelenme, diğer türlü sönük geçecek bir sezona güçlü bir son kazandırmış oldu. Durgun geçen sezonu daha az cansız kıldı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)