E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de MBA endeksleri karışık seyretti---

ABD'de MBA endeksleri karışık seyretti

ABD'de MBA endeksleri karışık seyretti
29 Temmuz 2015 - 14:46 borsagundem.com

ABD'de İpotek Bankaları Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasının sonuçları yayınlandı

ABD'de İpotek Bankaları Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, 24 Temmuz haftasında mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 0,8 artışla 379,5 puan oldu. Geçen hafta endeks 376,6 seviyesindeydi.
   
ABD Mortgage piyasası endeksi haftalık bütün mortgage başvurularını kapsıyor. Bu başvuralar içinde satın alma ya da refinansman amacıyla yapılan bütün geleneksel ve devlet kurumlarına başvurularla sabit/değişken faizli mortgage kredileri yer alıyor.
   
ABD Mortgage Bankalar Birliği (Mortgage Bankers Association of America-MBA) tarafından yapılan açıklamaya göre, aynı dönemde satınalma endeksi yüzde 0,1 düşüşle 198,1 puan, refinans endeksi yüzde 1,6 artışla1.406,3 puan oldu. Geçen hafta Satınalma endeksi 198,3 puan, refinans endeksi ise 1.384,8 puan seviyesinde bulunuyordu.
   
MBA satın alma endeksi, tek aile konutlarının satın alınması için yapılan bütün başvuruları kapsıyor. Endeks, amacına uygun olarak geleneksel ve kamu kredileri olmak üzere piyasadaki bütün ürünleri içeriyor. Endeks, var olan konut satışlarını gösteren güvenilir bir gösterge olarak kabul ediliyor.  

MBA refinansman endeksi, var olan mortgage kredilerinden refinansman amacıyla kredi kurumlarına yapılan bütün başvuraları kapsıyor. Endeks, tüm refinansman amacıyla yapılan mortgage kredi faaliyetleri için iyi bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)