E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakABD'de konut başlangıçları düştü---

ABD'de konut başlangıçları düştü

ABD'de konut başlangıçları düştü
18 Eylül 2014 - 16:07 borsagundem.com

ABD'de konut başlangıçları son 17 ayın en dik düşüşünü kaydederek, konut sektöründe toparlanmanın aksadığını gösterdi

ABD'de konut başlangıçları, yedi yıla yakın bir sürenin en yükseğine ulaşmasının ardından, Ağustos'ta gerileyerek gayrimenkul piyasasındaki toparlanmanın dengesizliğini ve ekonomik büyümeye katkısını sınırlayacağını ortaya koydu. 

Konut başlangıçları yüzde 14.4 gerileyerek Nisan 2013'ten bu yana en dik düşüşü kaydederken, yıllık 956,000 hızına geriledi. Temmuz rakamları revize edilerek 1.12 milyon ile Kasım 2007'den bu yana en yüksek olarak kaydedildi. Ağustos rakamları ayrıca, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin en düşük tahmininden de daha aşağıda kaydedildi. 

Moody’s Analytics Inc. kıdemli ekonomisti Ryan Sweet, "Krediler hala sıkı ve konut alımlarının artması için yeteri kadar gelir artışı sağlayamıyoruz. Daha güçlü iş artışına, daha güçlü maaş artışına ihtiyacımız var ve bunlar güveni geri sağlayacaktır" dedi. 

Bloomberg anketine katılan 78 ekonomistin tahmin medyanı 1.04 milyon yıllık hız şeklindeydi. Tahminler 995,000 ile 1.12 milyon aralığında değişiklik gösterdi. Temmuz ayı rakamları daha önce 1.09 milyon olarak açıklanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)