E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de istihdam beklentiyi aştı---

ABD'de istihdam beklentiyi aştı

ABD'de istihdam beklentiyi aştı
06 Mart 2015 - 15:35 borsagundem.com

ABD'de tarım dışı istihdam Şubat'ta 295 binle beklentinin üzerinde arttı. İşsizlik yüzde 5.5'e geriledi

Piyasaların merakla beklediği veri geldi. ABD'de tarım dışı istihdam Şubat'ta 295 binle beklentiyi aştı. İşsizlik yüzde 5,5'e geriledi. Reuters anketinde istihdamın Şubat’ta 240 bin artmesi, işsizlik oranının da yüzde 5,7'den yüzde 5,6'ya gerilemesi bekleniyordu. Küresel piyasalarda, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırım sürecine ilişkin belirsizlikler ve dünya geneline ilişkin büyüme endişeleri dolar talebini artırdı. Artan dolar talebi başta gelişen ülkeler olmak üzere diğer ülke para birimleri ve emtialar üzerinde baskıya neden olurken döviz piyasasında volatilite yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup06 Mart 2015 19:13

    ABD verileri iyi gelirse, ABD Merkez Bankası faiz artırır. USD iyi faiz getirince diğer paralar satılır USD'ye geçilir. USD'ye talep artınca fiyatı yükselir. Bizim gibi üretmeden tüketen dandik ekonomiler bundan en kötü etkilenenler olur. Aslında Amerika'nın durumu da iyi değil ancak diğer ekonomiler o kadar kötü durumdaki iyi gibi görünüyorlar.

  • ABK4506 Mart 2015 18:01

    BİZ ABD EYALETİMİYİZ? abd verileri iyi gelir bizim borsa düşer, abd verileri kötü gelir bizim borsa yine düşer... ya hu abd eyaleti olsak birin de iyileşirdik.

  • ihsan sodan06 Mart 2015 17:52

    bünyamin gardaş aslında etkilemez, etkiletirler. büyük devletler dolardan çıkmak istedi Amerika ve baronları şimdi dünyaya operasyon yapıyorlar. Amerikan verilerinede inanma.

  • Deniz06 Mart 2015 17:47

    Spekülasyonlar !

  • bünyamin06 Mart 2015 16:39

    abd'nin istihdam verileri bizim borsamızı neden olumsuz etkiler ki?