E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD’de 3. Çeyrekte yüzde 3 büyüme beklentisi---

ABD’de 3. Çeyrekte yüzde 3 büyüme beklentisi

ABD’de 3. Çeyrekte yüzde 3 büyüme beklentisi
30 Ekim 2014 - 11:49 borsagundem.com

Reuters'ın yapmış olduğu ankete katılan uzmanlar ABD üçüncü çeyrek GSYH'sının yüzde 3 artacağını öngördüler

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

FED’in dün varlık alım programını noktalandırdığını duyurmasının ardından piyasalar bugün açıklanacak ABD üçüncü çeyrek büyüme verisine odaklanmış durumda.

Saat TSİ 14:30’da yayınlanacak veri öncesinde uzmanlar ev satışları ve ticaret hacmi genişlemesi sebebiyle ABD üçüncü çeyrek büyümesi için olumlu görüş bildiriyorlar.

Reuters’in anketine göre ABD üçüncü çeyrek GSYH’sındaki artış  yüzde 3 seviyesinde olacak. Bu oran ikinci çeyrekteki yüzde 4,6’lık oranın altında olmasına rağmen uzmanlar sene sonu büyüme beklentisinin beklentilerin üzerinde olacağını belirtiyorlar.

UniCredit analisti Harm Bandholz, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede son çeyreklerde kapasite kullanımının yükseldiğini ve ekonomik düzelmeye olan güvenin her geçen gün arttığını belirtti.
ABD ekonomisini değerlendiren uzmanlar petrol fiyatlarındaki düşüş sebebiyle işçi ücretlerinin yükseleceğini ve bu durumun enflasyonda artışı tetikleyeceğini belirttiler. 

Olumlu gelmesi beklenen ABD üçüncü çeyrek büyümesi sebebiyle doların diğer para birimleri karşısında değer kazanması bekleniyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)