E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakABD verileri ne anlama geliyor?---

ABD verileri ne anlama geliyor?

ABD verileri ne anlama geliyor?
05 Şubat 2016 - 17:34 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam piyasa raporunda ABD tarım dışı istihdam verilerini değerlendirdi.

Bugün açıklanan ABD verilerinde piyasalar karışık sinyaller almış durumda. Tarım dışı istihdam beklentilerin altında kalırken, işsizlik verilerinde ise yeni düşük seviye görüldü. İmalat sektörüne baktığımızda tarım dışı istihdam verisi beklentilerin altında kalacağına dair görüşler yüksekti. Bunun nedeni hem iş hacminin azalması hem de kış şartlarının sağladığı olumsuz etkilerden dolayı istihdam edilen kişi sayında düşüş olduğu görüldü. Bugün açıklanan ABD verilerinde dikkat çeken diğer bir husus ise ortalama saatlik kazançların yükselmesi. Çalışan kazançlarının yükselmesi enflasyon açısından olumlu olurken, maliyet artışı bakımından şirket karlılıklarına da olumsuz etki yapacaktır. Bu yüzden verilerin ardından endekslerde karışık bir seyrin yaşandığı gözleniyor.

ABD Tarım Dışı İstihdam Değişimi Aylık +151000 Kişi Beklenti: 190000 (Önceki:+292000 Kişi )

ABD Saatlik Kazançlar Aylık %+0.5 Beklenti: 0.3% (Önceki: %0.0 )

ABD İşsizlik Oranı %+4.9 Beklenti: %5 (Önceki:%+5 )

IMF: Çin Ekonomisinin Dönüşümü…

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Çin ekonomisinin yapısal dönüşümünü tamamlayabileceğini, bu sayede ekonomik büyümede "sert iniş"in önlenebileceğini açıkladı. Lagarde, dün Maryland Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, Çin ekonomisinin "sert iniş" yaşayacağı iddialarının son birkaç yıldır devam ettiğini, ancak ülkenin sürdürülebilir kalkınma yönündeki dönüşüm sürecini tamamlamakta olduğunu, bu yapısal dönüşümün sert inişi engelleyebileceğini belirtti.

FED/Mester: Ekonomi Hâlâ Rayında İlerliyor...

Federal Reserve Bank of Cleveland Başkanı Loretta Mester, ABD ekonomisinin yurtdışı ekonomik koşullardaki olumsuzluklar ve son piyasa oynaklıklarına karşı dayanacağının görüldüğünü not ederek bu durumun bankanın faiz artışına destek sağladığını ifade etti. Mester, "Güçlü ücretli çalışan artışı dahil sağlam işgücü piyasası göstergeleri ve reel harcanabilir gelirdeki sağlıklı büyüme, ABD ekonomisinin temellerinin genel olarak sağlamlığını koruduğuna işaret ediyor. Bunun tersine ilişkin daha fazla kanıt görene kadar benim beklentim, enerji ve imalat sektörlerinde zorlukların yerinde durmasına karşın ABD ekonomisinin son piyasa oynaklıklarının üstesinden gelmek için çalışacağı ve ılımlı büyüme yönünde adım atım atacağı şeklinde" dedi.

AP, Rusya'ya Yaptırımlarını Kaldırma Şartını Açıkladı…

Avrupa Parlamentosu (AP), Rusya'ya uygulanan yaptırımların kaldırılmasını, Kırım'ın Ukrayna'nın kontrolüne geri verilmesi şartına bağlayan kararı imzaladı. AP milletvekilleri, AB'nin, Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasını yasadışı kabul ettiğini, AB ülkelerinin "Kırım'ın ilhakının" tanınmaması politikasını sürdüreceğini hatırlattı. AP tarafından alınan kararda, "Ukrayna'nın yarımada üzerindeki kontrolünün yeniden sağlanması, uygulanan yaptırımların kaldırılması da dâhil olmak üzere Rusya Federasyonu ile ortaklık ilişkilerinin yeniden başlaması için gerekli olan şartlardan biridir." açıklaması yapıldı.
İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Miharbi06 Şubat 2016 12:18

    Petrol üreten ülkeler petrolün varilini 9 ila 30 dolar arası maliyetle üretip, 130 dolara satarken bu durumdan hiç şikayet etmiyorlardı.Şuan ki fiyat bile bir çoğunun maliyetinin üzerinde.Uçak gemileri, savaş gemileri ve savaş uçaklarının fazla mesai yaptığı şu günlerde petrol üreticileri fiyatların yükselmesini daha çok beklerler. Petrol fiyatlarında yükseliş için, İslam coğrafyasındaki savaşın bitmesini beklesinler.

  • bu yaz battı balık...05 Şubat 2016 18:32

    ne imf ne diğer uluslararası kurumlar 2008 krizinden beri hiçbir şeyi tahmin edemediler dünyada özellikle abdde çok sayıda banka battı ise,şirketler iflas etti ise ,gelmekte olan daha büyük ekonomik krizleri de görememekteler hala,petrol üretenlerin batması durumunda çok sayıda ülkede aynı durumlar yaşanabilir,yaza girildiğinde petrol,yakıt ihtiyacı iyice azalacağından 25 dolarlara dek düşerse varil çok sayıda ülke ve borsalarda batış kaçınılmaz hale gelebilir .