E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD verileri fiyatlandı mı?---

ABD verileri fiyatlandı mı?

ABD verileri fiyatlandı mı?
31 Temmuz 2014 - 08:13 borsagundem.com

Kısa vadeli faizlerin bugün belirli ölçüde artma olasılığı bankaları ve genel olarak bileşik endeksleri (BİST30 ve BİST100) baskılayabilir


"HANİ BAYRAM HEDİYESİ?"

ABD'de güçlü açıklanan büyüme verisiyle Dolar'ın güç kazanmaya devam etmesini takip ediyoruz. FOMC kararının ise bir yanda "istihdam piyasasındaki güçsüzlükleri" öne çıkarırken diğer bir yandan "enflasyonun %2 hedefinin altında kalıcı hale gelme olasılığının azaldığı"na işaret etmesi piyasa etkisini nötr hale getirmekte.

ABD verilerinin ve FOMC karar metninin genel olarak piyasada Bayram öncesinde fiyatlanmaya başlamasına rağmen jeo-politik risklerle birlikte ele alındığında Meksika Pesosu, Brezilya Reali, Güney Afrika Randı ve Türk Lirası'nda fiyatlanmadığı anlaşılıyor.

Cuma gününden beri,

Brezilya Reali %0,71
Meksika Pesosu %1,67
Güney Afrika Randı %1,61 ve
Türk Lirası %1,90

oranlarında değer kaybettiler. Değer kayıpları dün ABD verisiyle birlikte şiddetlendi.

ABD 10 yıl vadeli devlet tahvilleri ise büyüme verisinin ardından sınırlı oranda satıldılar ve faiz %2,55 oranına ulaştı. Mevcut seviyeler haftanın risk olayı yarın TSİ 15:30 ABD İstihdam Raporu'nun fiyatlarda olduğunu düşünmemize neden oluyor.

Bu gelişmeler dahilinde;

-Oynaklık halen makul seviyelerde seyretmekte (VIX = 13,33),
-Altın fiyatlarında önemi bir dalgalanma söz konusu değil (Ons başına 1.295 ABD Doları),
-Türkiye Swap Eğrisi'nin orta ve uzun bölümlerinde artışlar 10 baz puan ile sınırlı, ve
-Risk primini temsil eden 5 yıl vadeli CDS 175 baz puan ile normal bir yerde.

Türk Lirası'ndaki hareketin Bayram Tatili nedeniyle hacmin düşük kaldığı bir döneme denk gelmesi geçen sene Eylül ayında FOMC kararı sonrası (18 Eylül'ü 19 Eylül'e bağlayan gece) hacmin düşük kaldığı saatlerde %3 oranına ulaşan hareketi anımsatıyor. 18 Eylül akşamı yayımlanan kararda FED'in piyasa beklentisinin tersine kesintiye başlamaması ile Türk Lirası 1,9335 seviyesine kadar değer kazanmıştı. Ardından sabah saatlerinde satışların öne çıkmasıyla parite günü 1,96 değerinde tamamlayarak 27 Eylül günü 2,03 seviyesinde kapanacağı ters hareketine başlamıştı. Paritedeki dinamikleirn bu sefer diğer yönde gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini takip edeceğiz.

1. TCMB'nin likidite politikası,
2. Yarın PMI ve Pazartesi günü açıklanacak Temmuz ayı Enflasyon verileri

paritenin değer kazanıp kazanamayacağına ilişkin belirleyici olacaktır.

Banka hisseleri için risk bazlı, sınai şirketler içinse makro dengeleri yakalayabilen stratejimizi koruyoruz. Kısa vadeli faizlerin bugün belirli ölçüde artma olasılığı bankaları (XBANK) ve genel olarak bileşik endeksleri (BİST30 ve BİST100) baskılayabilir. Varil başına 106 ABD Doları seviyesinde gördüğümüz Brent Petrol fiyatı ise sınai şirketler için (XUSIN) destek oluşturmakta. NASDAQ'daki hareketler ise telekomünikasyon şirketleri hakkında olumlu pozisyon almamıza neden oluyor.

Bugün TSİ 10:00'da TÜİK ve TCMB tarafından takip edilen tüketici güveni kamuoyu ile paylaşılıyor olacak. Jeo-politik gelişmeler dahilinde Cumhurbaşkanlığı seçimleri tamamlanana kadar tüketici güveninin mevcut 74 civarında seyretmesi muhtemel. Ağustos ayı ile birlikte tüketici güveninde daha iyi bir toparlanma belirebilir.''
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)