E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadelileri, "bilançolar" ile yükseliyor---

ABD vadelileri, "bilançolar" ile yükseliyor

ABD vadelileri, bilançolar ile yükseliyor
23 Temmuz 2014 - 14:28 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri, S&P 500 Endeksi’nin rekora yakın seviyeye yükselmesinin ardından yatırımcıların bilançolarla yükseliyor

ABD endeks vadelileri, Standar & Poor’s 500 Endeksi’nin rekora yakın seviyeye yükselmesinin ardından yatırımcıların Microsoft ve Apple’ın kar açıklamalarını değerlendirmeler ile artış gösteriyor.

Microsoft Corp., dördüncü çeyrek dönem gelirinin tahminleri aşması ile piyasa öncesi işlemlerde yüzde 1.5 değer kazandı. Apple Inc.,  İpad talebinde düşüş olduğunu açıklaması ve üçüncü çeyrek dönem gelirinin analist tahminlerinin altında kalması ile düşüş gösterdi. Juniper Networks Inc., beklentileri yakalayamamasının ardından Almanya işlemlerinde yüzde 3.2 değer kaybetti.

Eylülde süresi dolan S&P 500 vadelileri yüzde 0.2 yükselerek Londra saati ile 11:15’te 1,978.7 puan oldu. Gösterge endeks, dün ABD enflasyon verisinin Fed’in yakın zamanda faiz oranlarını yükseltmeyeceğine işaret etmesi ile yükseldi. Dow Jones Industrail Average konratları, 30 puan ve yüzde 0.2 yükseliş ile 17,063 puan seviyesine geldi.

Yatırımcılar, Mortgage Bankers Association endeksinin, 5 hafta içinde 4. kez düşüş göstermesinin ardından, 18 Temmuz’da sona eren hafta içerisinde konut satın alma arayışında olan Amerikalı sayısını gösterecek olan veriyi bekliyor. Dün açıklanan veriye göre ABD’de 2. el konut satışı Haziran ayında 8 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

S&P 500’de listenen ve Pepsi Co., Dow Chemical Co., Boeing Co. ve Facebook Inc.’in de aralarında bulunduğu 37 şirket kar açıklamalarını bugün yapacak. Bloomberg’in derlediği verilere göre, endeksteki şirketlerden şu ana kadar kar açıklamalarını yapan yüzde 77’si analistlerin tahminlerini aştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)